dinsdag 22 juni 2010

Dag 4: Carnarvon NP-Barcaldine

Het regende pijpestelen gedurende de hele nacht. De wekker ging af om 6u, maar als je in een lekkere warme slaapzak ligt en het regent buiten, is de zin om op te staan zo weer weg.
Dus draaiden we ons nog even om en werden onze plannen prompt opzij geschoven.
Maar uiteindelijk moet er toch uit, al is het maar m de WC eens op te zoeken. We namen onze regenjassen en overschouwden de schade. Het zou niet leuk worden, maar we besloten toch ons kamp op te breken. De kinderen werden met spelletjes en boeken in de keuken geparkeerd en wij doorstonden regen en modder om uiteindelijk om 11u30 te vertrekken, met natte tenten en natte spullen in de auto. We reden verder richting Barcaldine. We moesten daar een cabin zien te bemachtigen. De weg was weer lang en eenzaam. Rond zeven uur zouden we aankomen in het dorpje. Maar om half zes is het hier stekedonker. Dat betekende rijden in het donker, wat hier eigenlijk geen goed idee is. De wegen zijn bezaaid met ‘roadkill’, vooral kangoeroes. De road trains, die een roo zelfs niet voelen bij een botsing, zorgen voor de grootste slachtoffers. Maar ook ‘gewone’ wagens zoals de onze kunnen doden maken. Het is dus oppassen geblazen, de beesten worden wakker als de zon ondergaat en springen lustig door de eindeloze vlakte. Tot ze opeens een grote weg passeren. We hadden er al een paar voorzichtig ontweken en onze snelheid erg aangepast. Tot daar opeens een reusachtig beest vlak naast de weg stond en een heel slechte beslissing nam. Een enorme slag, maar de auto bleef mooi op de weg. We waren allemaal eventjes in choque maar konden ons uiteindelijk wel troosten met de idee dat de kangoeroe op slag dood was en wij nog allemaal OK waren. Na een tijdje zagen we vreemde lichten aan de auto en stopte Filip even om te kijken. Door de slag was een van de lampen eruitgeslagen, de bullbar (een zwaar rooster vooraan de auto) gebogen en de wielkap was los. Op de koop toe is een van de kangoeroe fluitertjes, die dienen om de roo’s weg te jagen, afgebroken. Besluit: ze werken niet, sorry Bart!
Net op tijd kwamen we aan in Barcaldine, waar we het eerste het beste caravan park binnenstapten, om te eindigen in de meest oude, onverzorgde en op de koop toe duurste unit waar we ooit in hebben gelogeerd. En de verwarming werkte niet.
Dus, nogmaals voor die mensen die na ons zouden passeren: vermijd Homestead Caravan Park in Barcaldine.

1 opmerking:

  1. ja amaai, die badkamer ziet er supper uit!!! hopelijk is de rest beter.
    greetz
    de Opsomers

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne