maandag 28 juni 2010

Onderweg (1)

De GPS geeft 333km aan tot de volgende afslag. We rijden door eindeloze vlaktes. Dit is de echte outback. Hier werd Crocodile Dundee gefilmd. We zien kuddes met duizenden mooie koeien, sommigen op de weg. We rijden door zwermen sprinkhanen van 7cm, het is een getokkel van jewelste tegen de ruit (de auto ziet er niet uit...) en we steken road trains voorbij met soms 4 aanhangwagens. Elke paar 100km kom je voorbij een dorp met 7,5 inwoner of een road house, waar vooral de truckies eten en overnachten. Je kan er meestal tanken tegen woekerprijzen en soms kan je je tent opslaan.
Voor de rest is er niets. Het landschap is onvoorstelbaar: 360 graden niets, een foto zegt eigenlijk weinig, je moet er middenin zitten om het te vatten. Zover het oog reikt niets.  En dan opeens een detour! Wat betekent dat je eventjes opzij moet omdat er aan het andere rijvak wordt gewerkt. Terug op de gewone weg. De volgende 100km geen boom te zien. Enkel een donkere lijn met witte stippellijnen. Geen zijwegen, geen wegwijzers, geen naamplaatjes. Af en toe een bord dat waarschuwt voor verveling. Hier alleen rijden na een nachtje uit is geen goed idee...

2 opmerkingen:

  1. Wow ... the middle of nowhere ...

    Wat ik niet begrijp in je vorig verslag, staat geschreven "we moeten dringend weg" ... zijn jullie dan gehaast om ergens te zijn?

    Geniet van het oneindige, de stilte en van de natuur!

    kus,
    Hélène

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De afstanden zijn hier zo groot en rijden in het donker is niet verstandig, daarom doen we maximum 700km per dag. Maar als je er 4000 moet overbruggen in anderhalve week, wordt alles opeens dringend :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne