dinsdag 6 januari 2009

Over hier (1)

Tijd om nog wat te vertellen.

Op dit moment zijn onze gasten serieus aan het zweten in Centraal Australië (het is er nu 40 graden!), alwaar zij gedurende een dag of vijf een bezoek brengen aan de rode rots en andere mooie dingen in de buurt. (wij zweten ook: 35 graden de voorbije dagen, morgen neemt de temperatuur terug een serieuze duik).
Even gewoon thuis dus, na enkele hectische, maar prachtige weken.

Het begon allemaal ergens eind december, toen - wegens overboeking - onze gasten pas 12u later aankwamen dan voorzien. Maar het leed was snel vergeten en het weer mooi. In de namiddag wierpen we al eens een blik op de prachtige kust hier in Collaroy Beach. Een korte wandeling en vroeg naar bed.
Zondag werd al meteen een shopping dag: er moesten nog een paar kerstinkopen worden gedaan. 's Avonds werden we verwacht bij Cathy en Frank voor een reuze gezellige avond.

We gingen op dinsdag ook nog eens langs bij het Featherdale Wildlife Park. Maar we zijn vroeger naar huis gegaan, want afgezien van de koala's en kangaroo's, die je gemakkelijk kan en mag aaien, staat het park vol piepkleine vogelkooien. Als je weet dat al die mooie vogels die erin wonen, hier vrij kunnen rondvliegen, is dat een vreselijk zicht. Eerlijk gezegd: geen aanrader, en ook in het gastenboek stonden geen mooie dingen te lezen. Hier komen we nooit meer terug!

Op Kerstavond liep het huis hier vol: 14 volwassenen en 20 kinderen kwamen spelen, praten, iets drinken en eten en een cadeautje openmaken. De grote meisjes hadden een leuk kwisje in elkaar gestoken en bewezen goede kwismasters te zijn. Reuzegezellige boel hier!

Kerstdag moest op het strand dit jaar: we trokken naar Palm Beach voor een namiddagje rust en zandspelen. Het voelde helemaal niet kerstig, maar dat kon ons niet tegenhouden om toffe foto's te maken en 's avonds cadeautjes open te maken en lekker te smullen van Jacko, een reuzekalkoen, die zichzelf helemaal alleen had klaargemaakt in de oven tijdens de namiddag.

3 opmerkingen:

  1. Ik vond Featherdale Park ook verschrikkelijk. Al die arme vogels in veel te kleine kooien. Jammer dat elke georganiseerde uitstap naar de Blue Mountains hier typisch een stop maakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi allemaal,
    We zijn jaloers op jullie gasten.
    Hadden we de centjes en de tijd,waren we ook alang daar geweest. Geniet ervan!
    Dikke kus aan iedereen,
    Tine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zus, dat je gasten zich maar warm inpakken in België, het temperatuurverschil bedraagt momenteel zo rond de 45 graden. Naar beneden op de thermometer schaal ;-).
    Hier momenteel -4 tot -8. in de bergen tot -26 gemeten.

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne