donderdag 28 mei 2009

Allemaal beestjes

En zo zit een moeder dan op maandagochtend aan tafel met dochter 2, nadat vader dochter 1 om 6u30 heeft uitgewuifd aan de school, omdat dochter 1 voor drie dagen naar Canberra trekt met Year 6 en er toch 1 iemand, zijnde vader of moeder, moet aanwezig zijn voor de uitwuif-activiteiten.
En dochter 2 krabt weer maar eens in het haar. Zoals ze al vaker heeft gedaan de voorbije dagen. Waarop moeder dan het haar van dochter 2 grondig bekeek, op zoek naar ongewenste gasten. Waarop moeder telkens zei : "'t is niks" en in de apotheek dan maar op zoek ging naar een shampoo voor gevoelige hoofdhuid. Of zo.
Maar deze maandagmorgen gebeurt er toch iets speciaals. Er zit beweging in het haar van dochter 2. BE-WE-GING. Nog nooit eerder gebeurd. Maar moeder weet meteen waar de klepel hangt. Beesten. In het haar. Van dochter 2. Moeder moet actie ondernemen. Zoon wordt afgezet aan school en moeder en dochter 2 trekken naar de apotheek. Er worden fortuinen besteed aan shampoos, conditioners, kammen en anti-luizen-spullen, om toch maar te zorgen dat het haar van dochter 2 weer gast-vrij wordt...
Rond 10 uur is de eerste ronde gestreden. 's Avonds begint het kammen opnieuw en onderwerpen we zoon ook aan een onderzoek. En wat had u gedacht? Inderdaad, een tweede haard van leven. Moeder kan niet anders doen dan bang afwachten: hoeveel kinderen zal dochter 1 besmetten, op bezoek zijnde in het verre Canberra? Machteloos gaat ze naar bed, heirkracht: moeder weet niet eens in welk hotel dochter 1 verblijft (????).
Intussen zijn we drie dagen verder en is de stand van zaken als volgt: dochter 2 wordt elke dag onderworpen aan een grondige kambeurt; nog verschijnen er ongewenste (dode) gasten aan de opppervlakte. Zoon is minder 'geraakt' maar ondergaat hetzelfde ritueel. Dochter 1 is tot nu toe ontsnapt wegens 'geen last en geen symptomen', maar moeder wil morgen dezelfde rituele handelingen toepassen, om alle verdachtmakingen in de kiem te smoren. Alle beddegoed is gewassen, de kamers zijn gestofzuigd, pijama's en handdoeken worden onherroepelijk op 60 graden gewassen. Hoeden en petten uitwassen blijft nog een uitdaging. Voorlopig zijn ze verboden voorwerpen. En zo gaan we de komende 10 dagen nog even verder.
En hoopt moeder dat dit geen terugkerend fenomeen gaat worden...

Moeder kan nu ook deze 'TO DO" aanvinken in het grote boek "TO DO-lijst om kinderen groot te krijgen".

Life is great!

6 opmerkingen:

  1. Anne,

    Hoeden, petten & knuffels kan je in de diepvries zetten. Heel effectief!

    beestige groetjes,
    Hélène

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bah, wat een drama elke keer weer, Ook wij hebben het (alleen) met Judith al verschillende keren gehad. Wat een werk elke keer weer dat lange haar "uitpluizen".

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heeey,

    Shampoos, conditioners en kammen zijn omslachtig, pijnlijk, tijdrovend, slecht voor het milieu en de beestjes worden er alleen maar resistenter van.

    Ik durf zeggen dat ik DE specialist ter zake ben gezien mijn werk met kindjes in leefgroepen. Onze oplossing: gedurende 1 week om de 2 dagen kammen met een electronische luizenkam. Voordelen: Droog haar, niet pijnlijk, slechts 5 minuten werk en uiterst effectief gezien de beestjes een "electroshock" krijgen (cfr. vliegenmepper met draadjes onders spanning). Als ze luizenvrij zijn, krijgen de kindjes dagelijks een druppel pure lavendelolie in de hals en ja hoor, dit werkt echt.
    Nadeel: de aankoop. Het toestelletje kost ongeveer 75€, maar het gaat wel jaaaaaaaaaren mee. Merk "robi-cam". Veel succes met deze gemakkelijke milieu-vriendelijke oplossing.
    Groetjes,

    Hilde. (blij dat Wietse en Jelrik al jaren luizenvrij zijn)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Anne,
    ik las ergens beneden dat je opzoek bent naar kinderboeken.
    ik las in knack dat prijzen uitgereikt zijn aan kinderboeken. ik geef ze je hier weer. hopelijk heb je er iets aan.
    Groetjes,
    Veronique


    'De met een Zilveren Griffel bekroonde boeken zijn 'Een heel kleine geschiedenis van bijna alles' van Bill Bryson, 'Een halve hond heel denken' van Joke van Leeuwen, 'Spin op sokken' van Ted van Lieshout, 'Ballade van de dood' van Koos Meinderts en Harrie Jekkers, 'Meneer Papier en zijn meisje' van Elvis Peeters, 'Sneeuw' van Komako Sakai, 'Agent en boef' van Tjibbe Veldkamp, 'Opa laat zijn tenen zien' van Edward van de Vendel, 'Duivendrop' van Dirk Weber en 'Het geheim van de keel van de nachtegaal' van Peter Verhelst"

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik kan er van meepraten. De voorbije weken Nina te lijf geegaan met allerhande middelen om ze luizenvrij te krijgen. Robin blijft tot nu toe gelukkig gespaard.
    Vloeken op het lange haar bij mij en mijn dochter.
    Dikke kussen,
    tine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hey Anne,

    Kom je nog terug met je boeiend geschreven teksten of doe je de boeken toe???

    Ik zou het wel erg spijtig vinden, want je blog leest als een trein en met de nieuwtjes heb ik toch het gevoel dat je toch niet zo ver weg bent.

    Wat je ook kiest, weet dat je echt een vlotte pen hebt!

    veel kusjes,
    Hélène

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne