maandag 2 april 2007

Huizenjacht

Onze zoektocht naar een huis verloopt moeizamer dan gedacht. Blijkbaar is de huurhuizen-markt tijdelijk ingestort, er komen bijna geen panden vrij. Dat beperkt uiteraard onze keuze. Daarbij komt dat ons budget de combinatie 'niet te ver van Sydney (max. 10 km, daar doe je in de spits minimum een half uur over) + 4 slaapkamers + een zwembad + een zakdoek tuin (de gronden zijn hier meestal maar een 3-tal aren)' toch niet aankan.

Dat wil zeggen dat we ofwel verder weg moeten (en uiteraard is dat voor Filip niet zo leuk) of dat we het zwembad zullen moeten laten vallen. Waarschijnlijk wordt het het laatste :-).
De huizen die ons bevielen, lagen inderdaad op 30 km van Filips werk en dat is in de spits gemakkelijk een rit van 1 uur en 15 minuten.

Maar we geven niet op, we hebben dit weekend, tot groot jolijt van de kinderen, gespendeerd aan rondrijden en buurten verkennen. Ze vonden het - ondanks de ronduit prachtige hoekjes die we hebben ontdekt - maar niets en beginnen te beseffen dat een groot deel van onze vrije tijd de laatste jaren opgegaan is aan 'huizen kijken' :-(

Woensdag komt er hopelijk een einde aan, want dan gaan we nog eens met een lieflijke dame op stap, die voor ons afspraken heeft gemaakt om de huizen binnen ook te kunnen zien. Daarbij komt dat onze tijd in temporary housing stilaan opraakt en dat de paasvakantie hier een week later begint en eindigt dan in België en dat de kinderen dus op 23 april naar school zouden moeten kunnen gaan. Spannend!

Wil je een idee hebben van de huizenmarkt, kijk dan eens op de website www.domain.com.au, en bedenk dat de huurprijzen die vermeld staan, per week zijn!
Op www.whereis.com.au krijg je een idee van de omgeving: Filip werkt in Alexandria, dat is het zuiden van Sydney en de goede buurten en scholen vind je in de North Shore (vb Willoughby, Roseville, Gordon, ...) ten noorden van Sydney.

En laat iets weten als je iets leuks vindt!
Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne