donderdag 18 december 2008

Drukte

De laatste dagen is het hier een drukte vanjewelste: end-of-year party's van alle kanten, mum's diners, Kerstfeestjes, Farewell party's, familiedagen in het Luna Park en natuurlijk ons bezoek, dat een minimum aan verhuiswerk en kuisgekte veroorzaakt. Daarom zal ik de laatste week meer moeten illustreren aan de hand van foto's. Ze spreken toch voor zich. Hopelijk kan ik volgende week wat inhalen...

Christmas Carols op school. Kerstliedjes zingen dus. En raad eens wie de weg naar Santa had gevonden en gesolliciteerd had om mee snoepjes te gooien?

Familie dag van Alcatel in Luna Park. Gelukkig waren Eva en Jurgen daar ook, dan kon Senne af en toe onder begeleiding mee op de wildere dingen. (Luna had dit jaar goed gegeten en was net groot genoeg om alleen op alles te mogen (ze is dus nu 1m 31!)). Ik ben daar namelijk niet zo straf in en heb een zwakke maag :-). Filip heeft wel zijn best gedaan, mee in de rups en zo, maar voor het echte werk paste hij ook. Als de volgende pretpark-plicht roept, weten wij nu wie uit te nodigen... merci Jurgen!


En dan... ons Rune haar eerste 'gala-bal': Year 5 moest het Year 6 Farewell-feest organiseren en moest bijgevolg volledig uitgedost op het feest verschijnen. Er was al maanden gepland en geoefend voor de openingsdans en de zaal was gisteren prachtig versierd. Ze kregen een heus diner en daarna werd gedanst tot 22u. Het einde van de lagere school is hier erg belangrijk en wordt uitgebreid gevierd. Er waren speeches van de kinderen, van de leerkrachten en de directeur. Allemaal achter gesloten deuren, want ouders niet toegelaten! Ik vind het zelf heel erg leuk, omdat het zo'n grote stap is voor de kinderen!
Wel straf om Rune zo te zien, wat een groot meisje al... brrrr.

En last but not least: onze Kerstboom. Ik heb even moeten zoeken om een mooi echt exemplaar te vinden, maar het is gelukt. Hij is versierd en er liggen zelfs al pakjes onder... Het enige dat ontbreekt is de vrieskou en de ijsbloemen op het raam... het is hier tussen 25 en 30 graden dezer dagen!

5 opmerkingen:

  1. Hallo allemaal,
    En ik dacht dat Filip hoogtevrees heeft. Daar krijg ik Tom van zijn leven niet in.
    Amaai Rune!!!Wat een volwassen uitrusting kan doen. We zien ineens de puberjaren heel dicht bij komen.
    Dikke kus aan iedereen.
    Tine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amai Rune,
    Wat een ógen!
    Je ziet er fantastisch uit. Zal wel een geweldige avond zijn geweest.

    liefs,
    inn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Valt me nu pas op... Is in NSW Year 6 het einde van de lagere school? Hier (QLD) is dat Year 7. Andere staten, andere regeltjes?
    Prettig Kerstfeest! Al blijft dat idd wennen bij zo'n tropische temperaturen...

    Nele in Toowoomba

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dag Nele,
    Heb gehoord dat dat vanaf dit jaar gaat veranderen. Dat ook in WA (e.a.?) year 6 het laatste jaar zal zijn. Iemand op school vertelde met dat bij haar zus in Perth nu afscheid genomen wordt van zowel year 6 als year 7.
    groetjes,
    inn

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Rune,
    Dit moet ik morgenvroeg aan Lore laten zien!
    Ze zal wel een tikkeltje jaloers zijn als ze dit ziet.
    Je zag er alvast prachtig uit!!

    Chantale

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne