donderdag 28 januari 2010

Back to school!

Vandaag waren ze hier alle drie om kwart over zeven al klaar: gewassen, gegeten, gepakt en zelf boterhammekes gemaakt. En dat allemaal in stilte, zodat moeder en vader met kleine oogjes opstonden om 7u15 om aan de ochtendspits te beginnen en mochten vaststellen dat de spits al voorbij was...

De twee jongsten werden aan school afgezet, die kennen de routine intussen. Op de eerste schooldag gebeurt er ook niet veel, pas morgen worden de nieuwe klassen ingedeeld en de juffen bekendgemaakt. Rune werd vandaag naar school gebracht, deskundig begeleid door mama en papa, want toch wel spannend, die eerste dag in de middelbare school. Maar daar aangekomen gunde ze ons geen blik en werden we ook vriendelijk naar huis gestuurd door de directeur. Rune kwam ook gewoon met de bus naar huis. Vaststelling: Rune gaat naar de MIDDELBARE SCHOOL, niet de kleuterschool!

En om kwart voor vier kwam ze vrolijk thuis. Hoewel maar een ander meisje van de vorige school in haar klas zit, vond ze het toch leuk. Er zijn 6 meisjes en 19 jongens in de klas, en zij is het enige blondje. Al de anderen zijn van aziatische origine. Heel multicultureel dus. Lijkt me zelf wel leuk. Ze kreeg boeken en schriften en een mooie agenda. En morgenvroeg gaat ze zelf met de bus.

De tijd gaat te vlug.


2 opmerkingen:

  1. Mee eens. Het gaat te snel. Hoe blij ze zelf ook zijn, ik vind het maar heftig allemaal. Top om je gezien te hebben in Snives... moeten echt snel afspreken! Wat dacht je van volgende week vrijdag? Of staat er teveel op je agenda? Ik hoor het wel.
    Dikke kus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Anne,

    Je kinderen worden met de dag knapper ...
    is het blauw kleedje van Rune haar uniform?

    Dan vind ik het uniform van Luna toch veel mooier;-)

    veel kusjes,
    Hélène

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne