zondag 18 juli 2010

Dag 10: Tennant creek-Mataranka


Vandaag deden we nog straffer: 555km op de GPS voor de volgende afslag! (de foto zegt wel 553, maar dat is omdat ik het te laat doorhad :-)).

Kan je je het voorstellen, 555km rechte weg? Te gek voor woorden. Gelukkig waren daar een aantal afleidingen onderweg, zoals tanken en naar de WC gaan. De lunch was deze keer iets makkelijker: de overgebleven pizza van de voige avond werd in de auto verorberd. Vinden ze hier wel eens leuk.
Maar de echte goede stop kwam in Daly Waters. Iemand had ons onderweg verteld dat we daar zeker moesten stoppen voor een verfrissend drankje.
En leuk was het wel. Intussen is de plaats zo bekend dat iedereen die hier passeert, sporen nalaat. En wel in de vorm van BH's, slipjes, -shrts, petten en andere kledingstukken, maar ook studentenkaarten, SIS-kaarten (!), identiteitskaarten, rijbewijzen en andere leuke sneusterijen. Hier kan je uren slijten met het bekijken van de muurdecoratie. Ons drankje smaakte voortreffelijk. maar we wilden naar Mataranka. Voor een 'verfrissende' duik.
We waren al om 4u op de camping en hadden zo ruim de tijd om de tent op te zetten. Intussen was het zo warm dat we alleen de binnentent zouden opzetten, spaart wat tijd.

Het hoogtepunt van de dag was de duik in de warmwaterbron van Mataranka. Het water komt hier uit de grond met een fijne temperatuur van 34 graden. Juist goed voor mij... Wat een heerlijk plekje: onder de palmbomen, in een stukje tropische oase, in helder warm water! Super.

's Avonds aten we lekkere sweet potato en opeens verscheen een kleine walibi aan onze tafel, die alle schilletjes uit onze handen nam en met veel smaak verorberde.

De volgende morgen deden we onze zwempartij nog eens lekker over, braken dan de tenten op en reden maar weer verder.

1 opmerking:

  1. Dag Anne, leuk om jullie nog eens te ZIEN! Nu vraag ik me natuurlijk af welk spannend ding jij hebt achtergelaten :). Wij zijn deze morgen terug aangekomen, weliswaar bij mooi zonnig weer, maar ik snak terug naar een beetje warmte zoals in het zomerse België. En zo'n thermisch badje zou ook hier welkom zijn.
    kussen, inn

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne