zaterdag 31 juli 2010

Dag 20: Kununurra-El Questro

Maandagmorgen 7u, Filip staat aan de garage. De man zal later terugbellen, na een inspectie. Rond 10u gaat de telefoon: hij heeft een probleem met de software van de LPG-installatie, want er blijkt een sensor het begeven te hebben en die kan alleen gereset worden via de computer. Na enkele telefoontjes blijkt dat de enige man in West-Australia met de juiste software nu in Perth woont, een luttele 4000 km verder. Het duurt even voor we het goed en wel door hebben allemaal. Toch wel erg dat we vanaf nu maar half zover meer geraken door software! Grrrrr. We kopen dan maar 2 benzine-jerrycans om de afstanden te kunnen overbruggen. De auto moet herpuzzeld worden, maar uiteindelijk lukt het om alles mee te krijgen en we kunnen vertrekken richting Gibb River Road.
We passeren eerst nog langs Zebra Rock Gallery. Super dingen hebben ze daar, ik ben er meteen helemaal verliefd op. Blijkt dat dit een bepaalde soort steen is dat alleen hier gevonden en verkocht wordt en het moet gezegd: ze zijn wonderlijk mooi, hebben een soort zebra-streep-patroon, vandaar ook de naam. Niemand weet hoed de steen aan zijn patroon komt, de geologen weten er geen blijf mee. Luna heeft beloofd om ooit veel centen te verdienen en een tablet voor de keuken te laten overvliegen :-). We kopen een aantal spulletjes en vertrekken.
Het wordt meteen duidelijk: de Gibb River Road is ‘unsealed road’. Dat betekent corrugations en veel stof. De banden worden afgelaten en we rijden naar El Questro. Het is het bekendste cattle station langs de Gibb River Road en meteen het meest populaire, omdat het maar een daguitstap van Kununurra is. Veel mensen zonder tent gaan erheen, laten de caravan in Kununurra en huren er een cabine of een safari tent voor een dag of twee. Het park is intussen zo in trek dat je een toegangsticket moet kopen. Door al het verkeer op de weg zijn de currogations op de afslagweg zo erg dat er continu een machine over rijdt die de weg terug platter moet maken. Maar het is al lang geleden, want we schudden langs alle kanten. In het park is het drummen. We vinden toch nog een plaatsje en zetten onze tenten op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne