donderdag 22 juli 2010

Dag 15: Wyndham

Uitstapdag. We rijden Noordelijk, richting Wyndham, een uur boven Kununurra. We zitten vanaf nu in Krokodillenland en dat weten ze daar. Bij het binnenkomen word je door een gigantisch exemplaar verwelkomd. Wyndham was vroeger een grotere stad en een belangrijke exporthaven voor levend vee. En in 1933 landde hier Charles Kingford Smith na zijn eerste overzeese vlucht uit Engeland.
Tegenwoordig is het dorp iets rustiger en leeft het vooral van toerisme. Vooral het 5-river point is belangrijk en het is een indrukwekkend zicht: je ziet (als je het een beetje weet) 5 rivieren samenkomen. Verder in het stadje is een klein park met enorme beelden van een traditioneel Aboriginal gezin met hun ‘huisdieren’. Ook leuk. Hier werden we aangesproken door een man die ons een versierde boabvrucht (meer uitleg later) verkocht en die binnenkort te bewonderen zal zijn in onze nieuwe living :-) Het krokodillenpark sloegen we over.
Op weg naar Kununurra reden we nog een 4WD-pad in op zoek naar en boab-prison tree. De boab is vanaf deze vakantie officieel mijn favoriete boom. Je vindt ze hier in alle vormen en maten. De bomen kunnen rustig 1000 jaar worden en na al die tijd zijn ze hol binnenin. Daardoor is het moeilijk om precieze leeftijd te weten. Hier in deze streken staan enkele stokoude exemplaren die vele jaren gelden gebruikt werden als gevangenis. In Derby staat er nog een ander, iets groter en nog bekender exemplaar. Maar wij vonden deze ook wel leuk. Je kon er namelijk zelf nog eens inkruipen.
Nog een ander wegje leidde naar wat verborgen aboriginal rock art en we reden terug langs een verdroogd meer. Zeer tot tevredenheid van de jongens onder ons.
Maar het hoogtepunt vond ik toch wel de grote billabong in Parry Lagoon. Dit is een grote plas water in het midden van de savanne en het wemelt er van exotische vogels, schildpadden, vissen en ook salties, zoutwater krokodillen. Er lag eentje aan de kant te zonnen en de vogels poseerden voor wat foto’s. Een exotische oase vol leven, heel mooi!




1 opmerking:

  1. Mooie foto's! Dacht al dat die boom me bekend voorkwam. In Afrika hebben ze familie, de baobab. Ongelooflijk hé, een boom als gevangenis! Geniet ervan daar! Wij zullen alle plaatsjes opschrijven voor als wij ooit zo'n geweldige reis kunnen maken! inn
    x

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne