maandag 2 maart 2009

Zand, zand, zand

(Klik om te bekijken)

Een grote zandbak van 32 km lang, daar mochten wij dit weekend in spelen. De mannen waren heel erg te vinden voor het idee en dus gingen vrouwen en kinderen maar mee. We reden zaterdagmorgen twee uur Noordwaarts naar Stockton beach.
Toegegeven, het heeft wel iets: 4wd-en op het strand en in de duinen. Avontuur dus en iets dat je niet alleen doet, want de keren dat we vast zaten in het mulle zand, hadden we echt wel hulp van anderen nodig. We hadden een mooie ploeg samengesteld, 4 gezinnen, waarvan drie onervaren r(w)atjes.
Na ongeveer 30m zaten we al vast in het zand. Maar na enkele 'ik zit vast!!!!'-situaties en reddingspogingen kregen we wat uitleg van een passerende instructeur (banden aflaten, mannen!!!). Niets kon ons meer tegenhouden en we waanden ons zowaar in Parijs-Dakar. Op bepaalde plaatsen zag je echt 360 graden duinen, zand en zand en niets anders. Super.

Natuurliefhebbers onder u zullen het niet graag horen, maar het prachtige, uitgestrekte gebied is speciaal voorzien voor 4wd-en. Wel op bepaalde stukken en niet over de planten. Je kan op het strand rijden (geen hoopjes zonnekloppers, wel verkeerspalen), of je kan ook een meer gedurfde toer op en hoge duinen proberen. Dat bleek soms iets moeilijker dan gedacht, blijven proberen (achteruit en opnieuw naar boven) was de boodschap. Het leverde een paar spannende momenten op en mooie plaatjes. Onderweg kwamen we voorbij 'Tin Village', een golfplaten dorp in het midden van de duinen, waar wel degelijk permanente bewoners zijn. Stel je voor, al dat zand in huis! En ergens langs het strand ligt het wrak van een olietanker, die daar 30+ jaren geleden aanspoelde.

De kinderen vonden het (meestal) leuk, alleen de erg hoge duinen waren er soms iets te veel aan, hun kinderhartjes konden zoveel avontuur niet altijd aan (vooral recht naar beneden een steile helling nemen was best griezelig). Maar ze hadden gelukkig goed gezelschap van Jan-Willem en Rosemarie om hen te troosten. We logeerden zaterdagavond op een camping dichtbij en werden even levend opgegeten door muggen en dazen met groene ogen. We genoten nog van een fijne BBQ 'onder tof volk' en konden dit weekend gisteren op de kalender afvinken met als commentaar 'heel leuk en to do again'.

Voor meer leuke foto's, kijk hier.
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

  1. goh zeg dat is leuk!!! Dat hadden we ook kunnen doen...Moet speciaal zijn zo rijden in het zand;-) en lekker veel zand in huis nu;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee Anne,

    ik woon sinds kort bij je om de hoek en rijd iedere dag door je straat. Binnenkort even iets afspreken? Marike

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne