vrijdag 3 oktober 2008

Verkeersregels

Filip en ik hebben hier een rijbewijs (wat achteraf bekeken niet zo verstandig is, zie verder). Maar door deze informatie te lezen, hebben we dat toch maar gekocht. Nu blijkt dat een Belgisch of internationaal rijbewijs in praktijk wel geaccepteerd wordt en dat is "beter" voor buitenlanders.
Want de rijbewijzen hebben merit points: je start met 12 punten en bij elke overtreding gaan er punten af. En op is op, gedaan met rijden! Soms gelden er strengere regels voor een bepaald weekend, waarna ze weer 'versoepelen'. Vanaf vanacht is het weer menens: strengere verkeersregels voor autogordel dragen en te snel rijden. Als je 'gepakt' wordt zonder gordel, gaan er twee keer zoveel punten af en als er iemand bij je in de auto zit zonder gordel om, ben je opeens al je punten kwijt en kan je je auto aan de kant laten staan. Voor mensen met een buitenlands rijbewijs gelden uiteraard die demerit punten niet, zij moeten enkel een fikse boete betalen.
Gelukkig houden wij ons altijd aan de regels :-)

2 opmerkingen:

  1. en weet jij hoe je erachter komt hoeveel punten je kwijt bent? Ik heb nl. net een nieuw rijbewijs. Had geen keus, helaas! gr. Marielle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amai, en wij maar denken dat alles in orde is, nu we na 4 jaar eindelijk een aussie-rijbewijs hebben! Blijkbaar is dat internationaal rijbewijs dus toch geen probleem.
    'k Ben ondertussen trouwens al een punt kwijt, want te snel gereden aan d'unief. Enig idee of er een manier is om terug punten te winnen?

    Groetjes,
    Nele in Toowoomba

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne