donderdag 12 februari 2009

Dag 7. Kakadu National Park

Een hels lawaai, daarvan werden we wakker. Een soort kaketoe, magpie-ganzen en kraaien. Met honderden. En onze tent was helemaal open, omdat het 's nachts een fijne 25 graden was en we zonder buitentent toch een beetje frisse lucht konden krijgen. De kraaien sloegen wel alles, zo brutaal! Eentje heeft het zelfs klaar gespeeld om in de openstaande autokoffer te vliegen en daar een (nog dicht) pak koekjes open te maken en eentje te stelen. Voor een vogel toch niet slecht om een pak koekjes te herkennen, niet? Leven genoeg dus op de camping, hoewel er geen mensen te bespeuren waren.

We begonnen onze dag met een bezoekje aan een de Mamukala Wetlands, een broed- en verzamelplaats voor ontelbare soorten vogels. Er was een observatiehut en een beetje ornitoloog had er vast uren kunnen slijten. Maar jonge kinderen kennen dat woord niet eens, laat staan dat ze boodschap hadden aan vogels kijken.
Hup met de geit dus, een beetje spanning invoeren. Op zoek naar aboriginal rotskunst. Nourlangie Rock wordt beschouwd als een van de belangrijkste plaatsen waar je Aboriginal rotstekeningen kan bewonderen. Men schat dat er zo'n 20000 jaar geleden al tekeningen werden aanbrachten. Als je interesse hebt, is het wel leuk om de link te volgen en wat uitleg te lezen over de verschillende tekeningen. Ik vond het zelf heel erg mooi en intrigerend en mijn interesse voor de cultuur werd met de minuut meer opgewekt. Ik zal me eens een mooi boek moeten aanschaffen, want bij 40 graden naar een gids luisteren, was in ons geval geen optie. (er waren er geen). De kinderen hadden er ook al gauw genoeg van, dorst en warm en veel wandelen, namelijk...

We gingen dan maar een boottochtje doen op Yellow River, dat werd in alle boekjes en infocenters aangeraden. We kregen deskundige uitleg van een plaatselijke gids, wat natuurlijk fantastisch was. Die mens kon geweldig vertellen, over de fauna en flora en over het leven van de mensen langs de rivier. De mooiste vogels hebben we gezien, de grootste krokodillen en de prachtigste bloemen. Super en meer dan zijn geld waard. Op de foto's staan heel veel verschillende vogels, allemaal mooi en heel speciaal, maar ik zal u de namenvloed besparen. Wie interesse heeft, kan o.a. hier terecht.

Tegen de avond reden we dan naar Ubirr, een andere site met rots-kunst. Die zouden we de dag nadien terug komen bewonderen, maar Ubirr is ook gekend om zijn platte rotsen en enorme uitzichten, van waar je 's avonds kan genieten van een schitterende zonsondergang. Wat wij dan ook met volle teugen hebben gedaan...

1 opmerking:

  1. Ik vond Yellow Water ook een hoogtepunt van onze reis. Nog nooit zoveel vogels bij mekaar gezien. De krokodil die voor onze ogen de barramundi verorberde, dat vergeet ik nooit meer.

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne