woensdag 18 februari 2009

Van alles wat

1. Het weer maakt hier gekke sprongen. Na weken heet en zonnig weer, hebben we net 2 weken regen achter de rug. En regen dat betekent echt regen. 2 Weken. Volle bak, gieten, niet stoppen, overstromingen, wolkbreuken en donker, donker. Bah. Resultaat: kampeerweekend afgeschaft, de BBQ bedoeld als alternatief afgeschaft, voetbal afgeschaft, kinderen geen sport op school want geen turnzaal, zwembad terug helemaal vol maar zo veel te koud. Hopelijk warmt het nog een beetje terug op. Voor de regen was het water een lekkere 31 graden... En gisterenmiddag is het weer opgeklaard. 's Morgens was het nog 16 graden, tegen 15u al 26. Iedereen is blij dat de zon weer schijnt, je wordt er weer helemaal vrolijk van. Hopelijk nog even.
2. In Victoria brandt het nog steeds. Een brandweerman kwam gisteren om en het dodental van de branden staat nu op 201. Maar de mensen zijn gul en hopelijk krijgen de slachtoffer genoeg hulp om opnieuw te beginnen...
3. De kinderen zijn goed gestart op school, Rune en Senne hebben nieuwe leerkrachten, Luna heeft dezelfde juf als vorig jaar (ben ik niet zo gelukkig mee, maar niets aan te doen). Rune is dinsdag en woensdag op 'leadership' kamp geweest, met als bedoeling om ze wat leiderschap-technieken bij te leren. Dit komt vooral van pas in hun peer-support groepjes, waar elke Year 6 student de leiding heeft over een groepje van 5 kinderen van elke leeftijd. Daarmee doen ze dan allerlei activiteiten en zo wordt ook geprobeerd om pesten tegen te gaan. Een bijster goed initiatief en het werkt.
4. Senne doet hard zijn best en gaat goed vooruit met lezen en schrijven. Hij heeft juffen met geduld. Dat helpt in zijn geval. Dat van mij is iets verder te zoeken, zijn huiswerk maken vergt dus wel wat inspanning van ons beiden. Maar mijn liefste mama zegt altijd: 'kalmte alleen kan u redden', dus proberen we dat maar.
5. Luna ging vandaag naar de orthodontist voor blokjes, maar dat zal dan toch maar pas binnen 4 weken gebeuren. Teleurstelling alom.
6. Ik heb meegedaan aan de lotto. Niets gewonnen. Zucht.
7. Opruimen, nu! Zaterdag inspectie van het huis. Ja, dat gaat hier zo: om de 6 maanden staan ze aan uw deur. Controle. Of de muren nog proper zijn. Ik heb nog veel werk.

3 opmerkingen:

  1. Hoi Anne,

    Wat betekent dat puntje 7?
    Opruimen want inspectie??? Inspectie van wat???? Dit is toch maar een grap?????????

    veel groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Helene: helaas geen grap: hier controleren de verhuuragentschappen (niemand huurt/verhuurt hier prive, dat gaat allemaal via een agentschap) elke zes maanden de huurhuizen: of er geen cannabisplantage inzit, geen 64 honden en 103 katten, en geen 14 kinderen die het kot hebben afgebroken...
    Kuisen is de boodschap, achteraf krijg je een verslag met de 'te verbeteren puntjes' en zelfs hercontrole!
    Dat was de eerste keer wel effe slikken!
    groeten
    Anne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne