zondag 7 februari 2010

Foto's van twee zwemmerkes

Nog te goed:

Foto's van het swimming carnaval, dat vorige maandag plaatsvond in het Olympisch park.

Ik had de kinderen vervoegd, omdat ik dacht dat Senne niet oplettend genoeg ging zijn om op tijd aan zijn races te beginnen. Tenslotte moeten de kinderen een hele dag zichzelf bezig houden en intussen opletten wanneer hun wedstrijd begint. Maar ik was fout. Hij was enthousiast, geïnteresseerd, gemotiveerd en geconcentreerd. En bij elke race stond hij mooi op tijd aan de start. Luna en hij deden mee aan 50m freestyle (crawl) en 50m breaststroke (schoolslag). Luna werd derde in haar reeks freestyle, maar haar tijd was niet goed genoeg voor een finale plaats. In breaststroke werd ze vierde. Ze vond het zelf teleurstellend, maar ik was behoorlijk fier. Vooral ook omdat de kinderen niet verplicht zijn om deel te nemen en zij de uitdaging toch aangaat.
Senne werd 2de in zijn reeks van freestyle en veroverde daarmee een finaleplaats. En in die finale werd hij weerom tweede. Daardoor kwam hij terecht in de relay-ploeg (aflossing), waar hij als derde zwom en zijn ploeg van de derde naar de tweede plaats bracht. En binnen enkele weken mag hij deelnemen aan een interscolaire wedstrijd en de school vertegenwoordigen.
Al bij al een puike prestatie, wetende dat hij geen enkele training heeft gehad en zelfs geen enkele les freestyle. In zijn reeks van breaststroke werd Senne derde. Dat leverde geen finaleplaats op.

Enfin, ik was een behoorlijk trotse en verbaasde mama :-)

De rest van de week verliep vlotjes: de kinderen maken stilaan kennis met juf en klasgenootjes en alles lijkt goed te gaan. Ook Rune lijkt weinig moeite te hebben met de nieuwe school en de manier van lesgeven. Ze lijken allemaal gelukkig en blij met het nieuwe schooljaar. Ik wacht alleen nog op het eerste 'echte' huiswerk...


Gisteren wilden we de voorspelde regen in de auto ondergaan en daarom plande Bart een 4x4-tochtje naar de Blue Mountains. Als we toch in de regen moesten zitten, dan liever in de auto. Maar het regende niet! Gedurende de hele dag bleef de regen uit en konden we genieten van leuk gezelschap en een fijn ritje langs een hobbelig rotsweggetje. In Sydney bleek het de hele dag gegoten te hebben. De terugweg was iets minder droog. Net voor ons vertrek naar huis begon het hard te regenen en toen we bijna thuis waren, kregen we een heuse wolkbreuk te verwerken. Sommige wegen stonden blank en het water spoot uit de afvoeren. Gelukkig was het vandaag iets droger. De regen is hier wel eens nodig, maar te veel is te veel. Hopelijk niet te lang meer, tenslotte is het hier nog altijd zomer...
Vandaag was een iets rustigere dag en de mannen haalden de racebaan nog eens uit... altijd fijn voor een paar uurtjes plezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne