donderdag 4 februari 2010

Uitleg

Toen ik de foto's aan het sorteren was, besefte ik dat een aantal dingen moeten opgehelderd worden. Aldus.

Ergens vorig jaar, ik dacht begin november, gingen we met de Belgische club naar Sydney-city voor een opdrachtenwandeling. We werden ingedeeld in groepen en mochten op stap met een vragenlijst. Onderweg werden we ook nog onderworpen aan zware fysieke proeven :-) Zijn we o.a. tegengekomen onderweg: Kuifje, in het indrukwekkend speelgoedwinkeltje Pinocchio. Als je passeert, zeker eens binnenspringen! Ook nog: een tent waar alleen grote mensen binnen mochten en je nieuwe Smirnoff-drankjes kon uitproberen. Mmmm. En het mooie cruiseschip de 'Amsterdam' lag aangemeerd in de stad en dat blijft altijd heel impressionant. Voor de rest weer nieuwe plekjes ontdekt en met als afsluiter een plezante picnic, was dat weer een geslaagde uitstap.

Dan Luna in het ziekenhuis, dat verhaal kreeg u gisteren al.

En Katrien kwam op bezoek. Zij verbleef enkele maanden bij Nele in Toowoomba en kwam enkele dagen Sydney verkennen. Dan staan wij natuurlijk altijd klaar om een bed aan te bieden.

Kermit kwam onaangekondigd en verdween ook snel weer met de Noorderzon. Maar hij wilde wel even op de foto.

De lucht-in-brand-foto vind ik zelf wel heel sjiek: dat gebeurt hier wel vaker, zo'n rode luchten, maar deze was toch heel speciaal.

Voor de rest nog wat foto's van zee-leven en een wandeling in de regen. Rune heeft wat plaatjes genomen op Fraser Island, die staan er ook tussen. Mijn foto's zijn (voorlopig) onbereikbaar op de computer, maar ik hoop echt binnen afzienbare tijd een volledig verslag te kunnen brengen.

En op Fraser Island stond naast onze camping site een piepklein tentje waar twee dames in vertoefden die, o wat een toevel, uit ons Belgenlandje kwamen. Lobke is al bijna een jaar onderweg en haar vriendin Kelly hield haar voor enkele maanden gezelschap. Een paar weken na onze ontmoeting passeerden zij in Sydney en zoals gezegd, een bed bieden wij nogal gemakkelijk aan. Dus de kinderen konden hun geluk niet op toen zij een dag of vijf bij ons kwamen logeren. Toch wel handig, zo twee nanny's in huis :-) Intussen is Kelly weer thuis en zet Lobke haar ontdekkingstocht verder.

Begin december verhuisden Sabine en Bart met de hulp van enkele Belgische handen. De beloning, in de vorm van een BBQ, vond hier plaats. Ook in december hadden we ons jaarlijks uitstapje naar Luna Park. Nu extra spannend, vermits ook Senne op alle straffe dingen mag, hij is groot genoeg. En beter voor mij, want nu zijn ze met drie en kunnen ze dus allemaal samen gaan :-) Ik zal wel fotograaf spelen, al die dingen hebben me nooit kunnen bekoren.

En in januari is de familie Christie vertrokken: Senne's beste vriend Cameron, Chloe en mama Jacquay en papa Bruce hebben een boerderij gekocht op Tasmania en zijn inmiddels verhuisd. Intussen zijn ze al enkele biggetjes, kippen en paarden rijker en zijn ze allemaal super gelukkig. Wij hopen hen in april te kunnen bezoeken.

De meisjes kregen op het eind van vorig jaar elk een Gold Award, altijd goed voor een extra evenement op school. Toch geweldig voor de kinderen! En dan het hoogtepunt van het jaar: de Year 6 farewell, met een enorm feest: opkleden, eten en dan een dansfeest achteraf. De papa's moesten een dans doen met de meisjes, de jongens met de mama's. En ze kregen elk een graduation-award en werden een voor een door de ere-haag naar voor geroepen. Super!

Sebastien, Marie en Lola vertrokken ook terug naar Belgie. Hen zullen we daar zeker terugzien...

Het verslag van onze 'grote' Kerstvakantie komt in een volgende post en daar kan ik wel foto's van meegeven, joepie!!!

1 opmerking:

  1. Hey Anne,

    Leuk zo dat je tijd hebt op je werk om je blog bij te werken;-)

    Was het Lobke Brasseur in de tent naast de jouwe?

    groetjes,
    Hélène

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne