woensdag 9 mei 2007

Allemaal beestjes (4)

Aan de noordzijde van Sydney Harbour ligt Taronga Zoo (Taronga is Aboriginal voor 'waterzicht'). Hier vind je de grootste collectie inheemse en exotische dieren van het land. Je neemt het best een ferry vanuit de stad en dan de kabelbaan, die je over de dierentuin naar de ingang boven brengt. Het levert spectaculaire beelden op, je hebt een subliem zicht op de stad en tegelijk lopen onder je voeten een 3-tal olifanten!

Het is een educatieve zoo, er valt overal wel iets te leren en er zijn onderzoeksprojecten en broedprogramma's voor bedreigde diersoorten, een beetjes zoals Planckendael. Natuurbehoud is ook hier een hot topic. De dierenverblijven gelijken zoveel mogelijk op de natuurlijke milieus van de dieren. De nachtdieren bijvoorbeeld, leven in nacht- en schemerverblijven, zodat de dieren zich beter voelen en er meer aandacht kan besteed worden aan kweekprogramma's. In het speciale paviljoen is het donker, maar het geeft de bezoekers wel de kans om de dieren in actie te zien. Eén van mijn favorieten is het vogelbekdier, dat uitsluitend 's nachts actief is. Bij mijn weten is er geen zoo in België waar een exemplaar van die geweldige dieren leeft (btw, kent iemand mijn wit pluchen vogelbekdier van vroeger nog?).
Rune vond de comodovaraan zo super en toegegeven, in levenden lijve is het best een indrukwekkend beestje!
Uiteraard is er een groot koalaverblijf, veel kangoeroes, insecten en een reptielenpaviljoen.
Verder gorilla's, een zeehondenshow, een superleuke vogelshow en een mini-show over de gevaarlijkste spinnen en slangen op dit eiland. Tegen een (hoge) prijs kan je je foto laten nemen samen met de giraffen, koala's of kangoeroes. De zoo is heel verzorgd en een leuke bonus is de ligging op een heuveltop die uitkijkt op de stad en de haven... Een absolute aanrader voor bezoekers van Sydney!

Meer foto's hier