maandag 7 mei 2007

TV

We hebben ervoor gekozen om geen abonnement op betaal TV te nemen. Eerst en vooral is het ontzettend duur, het goedkoopste basisabonnement kost 36$/maand en dan krijg je FOX 8, CNN en 135 sportkanalen. Wil je een extra filmkanaal, Nickelodeon of een kookkanaal, dan betaal je telkens 8$ bij... het is absurd. Daarbij komt dan, dat het hier toch zo'n mooi weer is, dus wat doe je dan voor TV?
Enfin, het gevolg van onze beslissing is, dat we nu de vrije kanalen hebben, 5 stuks. Die moeten ontvangen worden per antenne (!). Het was even zoeken, maar we hebben een in-huis exemplaar gekocht, dat de 5 kanalen nu bijna smetteloos op het scherm doet verschijnen.

Eerst is er SBS (klik maar, dit is een link), ik noem dat het documentaire-kanaal. De voormiddag is uitsluitend voorbehouden aan buitenlands nieuws: o.a. Chinees, Italiaans, Grieks, Frans, Arabisch, Russisch en zelfs Nederlands, om 6u50. Deze weken is er ook een documentaire 'Anatomie voor beginners': Professer Von Hagen (is dat niet die van de tentoonstelling over de mens, met echte lichamen, die hier trouwens nu loopt?) dissecteert een man (zo wordt het aangekondigd!) voor een live publiek om het ademhalingsstelsel en de bloedsomloop uit de doeken te doen. Ik heb er eventjes naar gekeken, maar ik vond het toch behoorlijk griezelig. SBS toont ook regelmatig docu's over WOI en II en er is wat nieuws.

ABC is het 'staatskanaal', hier vind je kinderprogramma's, nieuws en achtergrondinformatie over plaatselijke politiek, verkiezingen e.d. Geen reclame en af en toe een interessante documentaire over milieuzaken, opwarming van de aarde of slinkende olievoorraden.

Seven, Nine en Ten zijn commerciële kanalen: veel en slechte reclame. Maar ook de beste series: Heroes, Prison Break, 24, Cold Case, House, Lost, Desperate Housewives, en alle CSI's. En ze zijn hier al 47 seizoenen verder dan in België...

De meest populaire serie Down Under is All Saints, een ziekenhuisreeks en zeker bekend bij de betere Vitaya-kijker... Ook de soaps 'Home and Away' en jawel, 'Neighbours' zijn hier razend populair.

Mash, Moonlighting (weet je nog, met een sublieme Bruce Willis in de hoofdrol), The Nanny, The Simpsons, Oprah Winfrey, Judge Judy, David Letterman, Dr. Phil en Jerry Springer, voor iedereen wat wils! Ook net gestart: Big Brother en the Amazing Race (zoiets als Peking Express), maar daar wagen we ons niet aan.
Voor de rest: sport, sport en sport. Hele avonden prime time Rugby, Football, Motorsport, Voetbal en alles daartussen.
Voilà, we komen dus niets tekort, en dat allemaal gratis!!!

En over de reclame: het is echt een ramp! Geen woorden voor. Maar heel af en toe zit er een goeie tussen: deze is voor BIER!

Dus: DRINGEND GEZOCHT: Belgische reclamejongens en -meisjes met ambitie, voor een leuke tijd in Sydney!

Om de boel hier te redden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne