vrijdag 18 mei 2007

Op bezoek

Vanmorgen regen, het was al enkele weken geleden ... en hoe!

In het kader van 'Education Week' mochten de ouders vandaag een bezoekje brengen aan de school, een soort Opendeur, maar dan op een schooldag. Wel leuk, want dan zie je kinderen in actie en kan je een babbeltje slaan met de juf.

Senne is vandaag thuis met een vreemde Australische allergie (vermoedelijk heeft hij iets verkeerd gegeten en heeft hij netelroos...), dus hij staat niet op de foto, maar we hebben wel een foto genomen van zijn klas. Voor Senne is het even moeilijk. Het nieuwe is er wat vanaf en hij is niet zo geïnteresseerd in actief Engels leren. Het is voor hem sowieso al moeilijk om geconcentreerd te luisteren, laat staan naar iemand die hij niet verstaat! (ik zou er zelf ook problemen mee hebben ...) Dus als Senne iets meer interessant ziet, is hij ribbedebbie. Maar we hebben een stickeractie opgezet en deze week heeft hij heel erg zijn best gedaan. Hij is al elke dag met een sticker naar huis gekomen, goed zo Senne! Ik heb wel een beetje medelijden met hem, omdat ik de frustratie er soms zo vanaf zie lopen. Alles in het Engels en dan nog Italiaans erbij, toch niet simpel! Maar we weten dat dit even een moeilijke periode zal zijn en dat het zal beteren als hij alles wat meer verstaat. Volhouden maar!!

Luna was druk aan het werk, volgens haar juf doet ze het heel goed. Praten is nog wat moeilijk, maar Luna verstaat de kindjes en de juf en ze doet alles heel goed mee. Elke avond is ze heel gemotiveerd om haar huiswerk te maken en samen met Filip overloopt ze haar wiskunde. Ze krijgt samen met broer en zus 4 keer per week Engese bijles (volgens haar is dit volstrekt overbodig!), en in het 2de leerjaar komt ook Italiaans aan bod. Twee nieuwe talen ineens dus, het is niet om te lachen, zeg ik dan. Chapeau, Luna!

Ook Rune straalt in de klas, ze is heel 'content'. Het lijkt of haar Engels in enkele weken terugkomt. Ze heeft leuke klasgenootjes en een coole, maar strenge juf. Die is trouwens vol lof over haar nieuwe student en we krijgen niets dan positieve berichten. Vorige week hield de school een veldloopwedstrijd en Rune was de eerste van het 4de leerjaar! Super prestatie! En gisteren was er de spelathon, de spelling wedstrijd. We hadden al eens gepolst of het voor haar wel aangewezen was om mee te doen, tenslotte gaat ze toch nog maar 3 weken hier naar school. Maar ja, iedereen moest meedoen, proberen was de boodschap. En zie: Rune had 14 van de 30 woorden juist gespeld! Een ware boost voor haar zelfvertrouwen, zou ik zeggen! Proficiat Rune!