woensdag 2 juli 2008

Accidentjes

Accidents Happen, zo heet de nieuwste Australische film waarin o.a. Geena Davis en ons aller snoepke 'dokter Mitch' van All Saints meespelen en die in 2009 op het witte doek verschijnt. En nu vinden de buitenopnames toch wel plaats hier in St. Ives, zeker. En nu was ondergetekende daar gisterenavond natuuuurlijk bij! (Jammer genoeg waren de twee groten er niet bij, misschien vanavond...)

Het verhaal speelt zich af in Conneticut, USA. En hier in St. Ives, enkele straten verder, is er een straatje waar de huizen geen omheiningen hebben, allemaal laag gebouwd zijn en een beetje Amerikaans aandoen en waar ook geen gumtrees staan, want die zijn er niet in Conneticut. Het leek met andere woorden nogal op een straatje in de USA van de late jaren 70. En plaats daar nu nog enkele oude Amerikaanse wagens in de straat, aangepaste brievenbussen, enkele oude vuilnisbakken en het spel kan beginnen.

Er waren wel even problemen met de buurtbewoners, want enkel stijfkoppen, die de charme er absoluut niet van inzagen, protesteerden tegen de plannen om in hun straat te filmen. Eerst zouden de nachtopnames gemaakt worden gedurende 4 dagen tot 3 uur 's nachts, maar daar staken ze een stokje voor. Nu wordt er gedurende twee avonden gefilmd tot 23u30 en daarna wordt er nog opgeruimd. Veel heisa om niets, want er is helemaal niet veel lawaai, enkel wat meer licht dan normaal: er staan twee enorme kranen opgesteld, die de buurt moeten oplichten, zodat het een klare volle-maan-avond lijkt.
Zeker 50 mensen liepen er gisterenavond rond, er werd gewacht, geoefend, verplaatst, opgesteld en gemeten. En de toeschouwers mochten vlakbij mee komen genieten van het spektakel. Er werden een drie-tal scènes opgenomen. Voor elke 2-3 minuten film is er ongeveer een uur of twee voorbereiding nodig. Reken maar uit.

Ik heb geprobeerd enkele foto's te nemen en vanavond ga ik terug met de filmcamera...
Leuk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne