dinsdag 15 juli 2008

WYD08

Intussen loopt de stad hier letterlijk vol... met jonge mensen!
World Youth Day begint vandaag en er worden 125.000 internationale bezoekers verwacht, meer dan tijdens de Olympische Spelen in 2000.
Veel van die mensen slapen bij Sydneysiders thuis, velen slapen in parochiezalen, kerken of jeugdcentra, anderen slapen buiten onder de sterrenhemel. Gedurende de week nemen de pelgrims deel aan allerhande activiteiten en catechese-sessies. Maar allemaal komen ze eigenlijk om de Paus te zien, die donderdag, zoals Sinterklaas een beetje, officieel met de boot arriveert in de stad. Hij is al in Sydney, maar rust nu wat uit van de reis en voor de hectische week en elke dag krijgen we een verslagje op TV van zijn activiteiten. Zaterdagavond vindt een viering met de Paus plaats en een slaap-onder-de-sterren-nacht voor de pelgrims. Zondag wordt de week afgesloten met een misviering, die de Paus zal opdragen in Randwick voor ongeveer 500.000 (een half miljoen!) mensen.
De hele stad staat in rep en roer: straten zijn afgesloten, er is enorm veel security op straat en uiteraard zie je overal jonge mensen met het logo op hun kleren of rugzak, die zingen en dansen en blij zijn. Het heeft wel iets, maar er tussen gaan staan, dat is te veel voor Korneel. Ik hou niet meer van grote menigten, van niets zien en mee te moeten met de hoop. Ik zal wel van hieruit kijken, de TV-helicopter brengt ongetwijfeld een goed verslag. En ik later hopelijk hier ook.

3 opmerkingen:

  1. 500.000 jonge menen die komen kijken naar een tachtigjarige in een wit kleed en rode schoenen die bovendien de grootste onzin uitkraamt. ik zal het nooit begrijpen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. eigenlijk is het toch te zot om waar te zijn.... ons kindjes hebben vakantie en het is bijna onmogelijk om naar Sydney te trekken door dat wit spook met rode schoentjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anne,

    Jouw verslagen zijn altijd schitterend en onderhoudend, zelfs als het gaat over de grote zotten van deze wereldbol;-)

    Heb je je verslagen al eens doorgestuurd naar tijdschriftuitgevers of whatever?

    veel groetjes & kusjes vanuit een het-wil-maar-niet-zomeren-België,
    Hélène

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne