dinsdag 29 juli 2008

Orthodontist 5

Een update dringt zich op.
Nog steeds niets voor gevoelige kijkers!


Juli 2008
Onze vriendelijke Egyptische orthodontist is gevlogen, maar een lieve Engelse dame heeft zijn plaats ingenomen in de praktijk en we zijn minstens even gelukkig bij haar.

Rune's mond is intussen 14 mm breder.
Sinds een maand of twee moeten we niet meer elke dag draaien.
Het gaat allemaal traag, heeeeel traag.
Maar zeker, zeker?


Luna:
Sinds twee weken geleden is ook zij begonnen aan het hele proces van rekjes en sinds vorige maandag zit er ook een draai-tuig in haar mond. Bij Luna moeten we draaien tot we 15 mm meer plaats hebben, want ook bij haar geraken al haar tanden er niet vanzelf in.
Vroeg beginnen was de boodschap.
Het is alleen heel moeilijk voor haar om te eten en ook om te spreken (probeer maar eens, met zo'n ding onder je gehemelte). En dat kleeft er net niet tegen, d.w.z. dat er altijd eten tussen je gehemelte en de expander kruipt en soms heeft zelfs onze geroutineerde Rune daar nog last van.
Chapeau, zeg ik!

3 opmerkingen:

  1. Oe beugels! Jeugdtrauma! Of lag dat eerder aan het kreng van een orthodontiste, waardoor ik nooit durfde te zeggen als ik weer eens zo'n haakje had doorgebeten? (denk dan aan 20e eeuw beugel, met plastieken gehemelte die met haakjes achter je tanden klemde).
    Stoere dochters heb je daar rondlopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Herkenbaar. Ook mijn Puck heeft zo'n ding in haar mond. Vooral in het begin klonk ze nogal maf, maar het gaat nu prima. De overbeet (want daar istie voor) is bijna weg.. jippie!
    Liefs, Eveline

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Giel heeft ook zo'n ding in zijn mond, maar hij begint er al aan te wennen! Ook heeft hij soms last dat er eten blijft steken en dat merken wij als hij slurpgeluidjes begint te maken aan tafel! Lore kan dat dan absoluut niet verdragen en vraagt Giel dan om ermee te stoppen!
    Groetjes Chantale

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne