woensdag 23 juli 2008

BM (2)

En nu terug over interessantere dingen: onze vakantie bijvoorbeeld.
Dag 2, daar waren we zeker?
Die begon met boodschapjes doen, we moesten immers voedsel voor een week inslaan en daarvoor moesten we naar Katoomba, 2 km verder.
In de namiddag begon de vakantie dan officieel met een geweldige wandeling.
Even wat uitleg: De Blue Mountains zijn eigenlijk geen mountains, maar de streek wordt doorgesneden door enkele canyons. Groene canyons en dat maakt ze heel speciaal. Hier staan Gum trees (Eucalyptus), er is regenwoud en heel divers leven. Hier kan je dagen doorwandelen zonder een mens tegen te komen. Er zijn uitgestippelde wandelingen, heel veel activiteiten en toeristische plekjes, maar de echte avonturiers dalen af in de dieptes en grotten en waden door koude riviertjes, op zoek naar nieuwe plekjes.
Ergens in een van de vele canyons, slechts enkele mensen weten waar precies, werden in 1994 bomen ontdekt waarvan men dacht dat ze uitgestorven waren. Tot dan had men enkel fossielen gevonden uit de tijd van de dino's, maar opeens stonden daar zowat 100 bomen live te groeien. De Wollemi Pines zijn intussen zo beschermd dat enorme boetes gelden voor vernietigers en er worden extreme maatregelen genomen om ze te beschermen. Er moeten o.a. speciale kleren en handschoenen gedragen worden door de onderzoekers. De Blue Mountains zijn zo uitgestrekt dat zelfs vandaag delen ervan nog nooit zijn bewandeld of bezocht. Er zijn rivieren, watervallen, grotten en uitzichten. In dit stukje Australie zou ik zelf gerust enkele maanden kunnen blijven.

Terug naar de wandeling. Jammer genoeg was een van de bruggen op de weg afgesloten wegens heel-erg-gevaarlijk en met-gaten en moesten we onverrichter zake weer terugkeren op onze stappen. Maar er was, tot groot jolijt van de kinderen, nog een afslagje naar een andere wandeling en die moesten we natuurlijk ook doen! Gelukkig, want de zichten die we kregen op deze eerste dag waren meteen onbeschrijfelijk. Het was ook heerlijk weer, rond 10 graden, maar het zonnetje scheen en meer moet dat niet zijn.
Rond een uur of 5 kregen we daarbovenop nog een fantastische zonsondergang cadeau.
Enige nadeel: 2 hoogtevrees-lijders en 1 springbokje in de familie. Slechte combinatie!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne