vrijdag 12 augustus 2011

Dag 39: Karijini NP








De nacht heeft inderdaad voor wat koude tenen gezorgd, om het zacht uit te drukken.
Na een flink ontbijt beginnen we aan de eerste wandeling door Waeno Gorge. We zien eerst Oxer en Junction Pool van bovenaf. Bij die pools kan je als gewone wandelaar niet geraken. Je hebt er touwen, klimgerief en een speciale toelating voor nodig. En je moet ook begeleid zijn door iemand die ervaring heeft met abseilen en rots klimmen. Maar het lijkt wel leuk.
Wij gaan dus maar gewoon doen en gaan tot waar we als simpele stervelingen kunnen geraken. We dalen af in de gorge en komen aan een kleine rivieroversteek. Hier moet je tot aan je billen in het water om naar de overkant te geraken en verder te kunnen. Maar het water heeft ijstemperaturen en Rune en ik hebben meteen pijn aan onze benen. Ik geraak er niet door. Filip en de twee andere gaan door. Dan ontdekken Rune en ik een shortcut over de rotsen. Eigenlijk niet toegelaten, maar tot voor kort was het een bestaande track. We klimmen over de rotsen en kunnen zo het ijskoude water vermijden. Intussen zijn Filip, Luna en Senne al tot aan de Handrail Pool geraakt. Je moet door een smalle kloof het water volgen tot aan een watervalletje. Daar is een railing tegen de rots gemaakt die je toelaat om in een soort bergholte te geraken waar et water in een poll stort. Vandaaruit gaat het verder naar Oxer en Junction Pool maar dat is zoals gezegd weggelegd voor de betere klimmers.
Wat een chique wandeling weer! Deze keer nemen we allemaal het verboden paadje terug en komen zo met droge voeten aan de auto voor de lunch.
In de namiddag doen we de wandeling in Hancock Gorge. Ook een leuke, daar moet je schuin tegen de wand van de kloof wandelen. Aan Kermits Pool kan je nog verder langs de Spider trail. Je moet handen en voeten gebruiken om door de hele smalle kloof te klauteren om weer in een mooi verborgen stukje te geraken. Luna eindigt in het water maar de beloning van het klimwerk doet de natte voeten snel vergeten.
We pikken daarna nog Kalamina Gorge mee, een bredere kloof met platte rotsen. Dit is de gemakkelijkste wandeling van de drie en een perfecte afsluiter.  De avond is zachter vandaag en het avondmaal wordt weer verorberd op het kampterrein.
Karijini NP is de moeite van de omweg zeker waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne