vrijdag 12 augustus 2011

Dag 45: Denham


We verkennen vandaag Denham en omgeving en profiteren eerst van de wasmachine op het caravan park. Fijn dat ik nog eens kan wassen, we zitten bijna allemaal door onze propere kleren. We gaan naar het toeristisch centrum, doen een toertje met de auto en eten ’s middags in het dorp. Het is opmerkelijk rustig hier, het dorp heeft mooi aangelegde straten en veel faciliteiten voor toeristen: propere BBQ’s, speeltuinen. Maar er zijn geen toeristen. Ik vermoed dat het hoogseizoen voorbij is.


In de namiddag bezoeken we het Ocean Park, een ‘natuurlijk’ oceanium. Er wordt geen gebruik gemaakt van filters voor het water, er is geen kunstmatig licht en de beesten zitten in grote aquaria. De meeste dieren hier zijn vondelingen en/of gewond. Na een bepaalde tijd worden ze weer vrij gelaten. We kunnen er gigantische haaien voederen, die onder ons door zwemmen en krijgen uitgebreide tekst en uitleg bij de mooie onderwaterbeesten die het park rijk is. Vooral het verhaal van de stonefish jaagt ons toch een beetje schrik aan en ik bedenk me dat het na 3,5 jaar eigenlijk wel laat is om zulke gevaarlijke beesten te leren kennen, ze zitten immers overal aan het water, hun camouflage technieken zijn indrukwekkend en het is de tweede giftigste vis ter wereld. 

 

We bezoeken ook nog Eagle Bluff, een ‘uitkijkpunt’ over de oceaan. We spotten jammer genoeg geen grote dieren, maar genieten van het prachtige uitzicht. ’s Avonds maken we weer lekker eten aan een overdekte BBQ aan de kant van het water. Wat een heerlijke plek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne