donderdag 14 juni 2007

Brood en spelen

Een berichtje over het brood hier.

Het is niet te ****piep****! Brood is hier namelijk een Engelse aangelegenheid. Je koopt het in grote plastic zakken, het is langwerpig, duur en het best geschikt om in de toaster te stoppen en met een beetje confituur op te eten. Maar dus NIET om bokes van te smeren voor de kinderen hun lunch (hoewel die niet zouden protesteren, zoooo zacht!).

Bijgevolg hebben we onze broodmachine weer bovengehaald. Die hadden we lang geleden in de States aangeschaft. We bakken nu elke nacht een zeven granen broodje en worden 's morgens gewekt door de geur van vers brood. Het is nog altijd geen lekker brood van Vanhove-Piron (gratis reclame!!!), daar kan niets tegenop, maar het is tenminste krokant, vers en gezond(er).

We kopen soms sandwiches voor bij het diner om zelf af te bakken, dat is ook lekker vers en af en toe een croissant voor zondagmorgen. In het winkelcentrum, dat een kilometer verderop ligt, is er een bakkerij waar je vers brood kan kopen (1 brood kost ongeveer 5 dollar, omgerekend 3 euro...) en ... pistolets. Of toch iets dat er op lijkt. Het zijn nog altijd geen pistolets van Vanhove-Piron (wat brengt dat hier op?) maar het is een begin. We genieten ervan, hoewel ik stilaan een recept ga zoeken om zelf eens te proberen. Het enige nadeel is dat ik dan op zondagmorgen om een uur of 4 zal moeten opstaan om ze te bakken. Daar moet ik nog een oplossing voor vinden ... Vanhove-Piron??????

1 opmerking:

  1. Hallo zus en co,

    Hier in CH is het qua brood een paradijs, maar er is een keerzijde aan de medaille. Geloof het of niet, geen bakkers open op zondagochtend (eentje tussen 13u en 15u) tenzij in de grote stad, geen pistolets zoals wij ze kennen(Krustenkranze van Migros komt het dichtste in de buurt, maar je geraakt eraan gewend), en vooral.... Geen GESNEDEN brood. Broodsnijdmachines bestaan hier niet. Het resultaat? Creatief met het broodmes en vele handjes en snoetjes poetsen ;-).

    M jr.

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne