dinsdag 26 februari 2008

Kamperen - trip 2

Het is al weer even verleden tijd, maar ik moet toch nog vertellen over onze kampeer-trip. De eerste echte, zeker niet de laatste en tot nu toe de leukste...

We hadden dit van in oktober al gepland en het is er toch van gekomen: Inn, Jan en May, de mama van Jan, Marijke en Werner en Mike en Jessica, met 10 kinderen in totaal, waren er ook bij. We gingen naar Wollondilly River Station aan de Wombeyan Caves, een uur of twee het binnenland in. Naar het schijnt is de weg er naar toe een van de mooiste in het land. We hadden per toeval van de verhuur firma een 4X4 wagen gekregen en die bleek perfect van pas te komen. De laatste 45 km van de weg naar de kampplaats bleek immers een aardewegje te zijn, de bergen in en met adembenemende uitzichten onderweg. (gemiddelde snelheid: 40 km/u). Bij aankomst bleek iedereen al uitgepakt, maar we kregen nog een prachtig plaatsje voor onze tent, vlak naast de rivier. Idyllischer kon niet. En het weer zat mee, geen wolk aan de lucht en lekker warm. Er waren niet echt activiteiten gepland, maar de rivier zorgde voor genoeg afleiding, er werd veel gezwommen, we hadden een vislijn gekocht en een bal meegenomen. Voor ons was deze eerste bush-kampeertrip een goede leerschool: wat mankeren we nog? En hoe kunnen we ons nog beter organiseren? Er was namelijk geen 'sanitairen blok', de WC was een put met een soort iets er rond, zodat je net niet in het openbaar zat. Een douche was er, maar amper de naam waard. Maar dat vonden we allemaal best, we genoten van onze reisgenoten, het weer, de ervaring, koken op vuur (geen gas BBQ's en keukens) en drie dagen zonder electriciteit. Afwassen bij kaarslicht, sterren kijken en leuke verhalen vertellen. Marshmallows boven het vuur, zwemmen in de rivier, aan een lang touw zwieren en je in de rivier laten vallen, een kangoeroe op de weg, een paard naast de tent, leren vissen en heel vuil zijn. De laatste dag zijn we de grotten nog gaan bezoeken. We hadden dus een fantastisch weekend: leuk gezelschap, mooi plekje, goed gerief, prachtig weer. Nog.

Wat hebben we geleerd?
1. Een 4X4 is soms handig
2. Met een open dak rijden op een aardewegje is geen goed idee
3. Veel water meenemen is geen overbodige luxe
4. Veel eten ook, vooral als je kampeert op 1u rijden van de dichtstbijzijnde winkel en je bijgevolg drie uur onderweg bent om boodschappen te gaan doen.
5. Een klein gasvuurke moeten we ons nog aanschaffen, zodat we 's morgens een taske koffie kunnen zetten
6. Een koffiekanneke ook
7. Als je een tentje meeneemt om onder te eten, neem dan ook het zeil mee, en niet alleen de palen
8. Een emmer is handig om 's nachts naar toilet te gaan, vooral als je op 100 m van een WC kampeert en het buiten aardedonker is (slangen, spinnen, ...)
9. Wat meer speelgoed voor op het water en op het land, kan ook geen kwaad, een bootje of zo
10. Kamperen is leuk

(klik op de slideshow om de foto's het best te bekijken)

2 opmerkingen:

  1. Wauw!

    groetjes vanuit het grijze, grauwe en natte België.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. P.S. Groot nieuws in het Leuvense:
    de gemeenteraad heeft tegen het hoofddoekenverbod gestemd ...zie hieronder het artikel in De Standaard van 26/02/08.
    ------------------------
    Met een grote meerderheid werd het hoofddoekenverbod in Leuven weggestemd.
    © Koen Merens

    LEUVEN - De Leuvense gemeenteraad heeft gisterenavond, zoals verwacht, het voorstel van Vlaams Belang voor een hoofddoekenverbod verworpen. Volgens burgemeester Louis Tobback (SP.A) is een hoofddoekenverbod niet aan de orde in Leuven.

    Van onze medewerker

    Met 36 stemmen tegen en negen voor werd het hoofddoekenverbod gisteren in de Leuvense gemeenteraad verworpen.

    Dat het voorstel van Vlaams Belang het niet zou halen, stond al langer als een paal boven water. Enkele weken voordat fractieleider Hagen Goyvaerts er vorige week mee op de proppen kwam, had Tobback al laten weten dat hij eigenlijk geen discussie over het thema wilde voeren en dat als het toch tot een stemming zou komen, de SP.A-Spirit-fractie zou tegen stemmen. Groen! bood spontaan zijn steun aan zodat de meerderheid in de gemeenteraad er eigenlijk al was nog voor het voorstel op tafel lag.

    Dat het toch tot een hoofddoekendebat en een stemming is gekomen is een gevolg van het feit dat de meerderheidspartijen zo hard riepen dat het hoofddoekenthema in Leuven niet aan de orde is - er zijn geen ambtenaren met een hoofddoek - dat het precies wel aan de orde werd.

    Goyvaerts zegt dat het voorstel in een preventief licht moet gezien worden. Dat het thema leeft, bewijst een kleine delegatie protesterende Leuvenaars en beduidend meer toeschouwers dan gebruikelijk voor de gemeenteraadszitting. Uiteindelijk stemden SP.A en Spirit, Groen! en CD&V/N-VA tegen het voorstel. Een niet eens volledige Vlaams Belang-fractie stemde voor. Open VLD onthield zich.

    Het debat dat Tobback zo graag wilde vermijden kwam er uiteindelijk toch, al was het zonder veel verhitte discussies. Zijn collega's in het schepencollege volgde zijn voorbeeld. 'In tegenstelling tot in Antwerpen maakt een hoofddoekenverbod geen deel uit van ons coalitie-akkoord. Daarom volgen de schepenen en ik de mening van onze verschillende fracties', zegt Tobback.

    Els Van Hoof, de fractievoorzitter van CD&V vindt dat het voorstel nodeloos mensen met een geloofsovertuiging in de stad stigmatiseert en de emancipatie en integratie absoluut geen dienst bewijst. 'De neutraliteit moet blijken uit het gedrag van de ambtenaren aan het loket en niet uit hun kledij', meent ze.

    Hans Bracquené (Open VLD) pleitte, net zoals zijn collega's in Antwerpen, Gent en Lier waar het hoofddoekenverbod werd ingevoerd, voor een zo strikt mogelijke scheiding van kerk en staat, ook in de stedelijke administratie.

    Fatiha Dahmani van Groen! benadrukte dat het stigmatiseren van de hoofddoek de al fragiele kansen van vrouwen van allochtone origine op de arbeidsmarkt nog meer in de hand werkt. Ze roept vrouwen, ook met een hoofddoek, op om zo veel mogelijk te solliciteren voor vacatures bij de stad.

    Stijn Bex van Spirit drukte op de voorbeeldrol die Leuven speelt in de regio. 'Er zullen in de loop van de volgende weken nog wel meer debatten volgen in Vlaams-Brabantse gemeenteraden. Ik denk dat het van het grootste belang is dat Leuven als provinciehoofdstad het goede voorbeeld geeft en zich massaal tegen het verbod uitspreekt', zegt Bex.

    Luk Bellens van N-VA had de meest ludieke, maar ook de hardste uitspraak in huis. 'Eigenlijk hadden we even goed kunnen stemmen voor een verbod op loslopende olifanten in de stad. Ze zijn er niet, maar je weet natuurlijk nooit. De N-VA is voor een zo strikt mogelijke scheiding van kerk en staat, maar dit is eigenlijk een zielige vertoning. Ik zie partijen van alle kleuren zich profileren op de kap van een bepaalde bevolkingsgroep', klinkt het.

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne