woensdag 4 augustus 2010

Dag 23: El Questro-Drysdale Station

Vandaag staan we op om 5u. Het is nog donker, maar als we het programma van vandaag willen halen, moeten we vroeg op. Om 7u staan we helemaal ingepakt aan de ingang van het park. We hebben deze voormiddag een bootje gehuurd en gaan zo Chamberlain Gorge verkennen. We proppen de batterij voor de motor, de motor zelf, zwemvesten en spanen in de auto en rijden naar het beginpunt. De rivier is vrij verlaten en zo ’s morgens vroeg is alles nog rustig. Luna probeert wat te vissen, helaas zonder resultaat. Na een uurtje kan je niet meer verder met de boot. Het water is helder en we geven wat brood aan de grote vissen die er zwemmen. Vissen mag je op dat plaatsje jammer genoeg niet doen... We leggen het bootje aan en gaan op zoek naar aboriginal rock art. We vinden een enorm grote, prachtige rotstekening en wandelen nog even rond. Tijd om terug te keren. Kapitein Senne loodst ons veilig terug naar de aanlegplaats. We brengen alles terug naar het park, eten en dan wordt het rijden. Naar Drysdale Station, zo’n 200km verder.

De weg is niet zo makkelijk: er liggen veel scherpe stenen en hier en daar zijn er lange stukken corrugations. We passeren ook de gevreesde Pentacost River. Speciaal om die te crossen, laten mensen een snorkel op de auto plaatsen. Omdat ze soms zo hoog staat en de rivier breed. in het natte seizoen is de weg gesloten, dan is er geen doorkomen aan, dan staat de rivier te hoog en zit ze daarbij vol bijtbeestjes. Gelukkig hebben wij geen probleem om erdoor te rijden, alles verloopt vlotjes.
Na 80 km hebben we toch prijs: lekke band. Gelukkig is het niet druk op de weg :-). De enkele auto’s die voorbij rijden stoppen allemaal. Hier geldt de ongeschreven wet dat je stopt bij elke stilstaande wagen om te vragen of alles OK is. We vervangen de band – hij ziet er niet echt gezond meer uit - en vervolgen onze weg. Het wordt nu wel nog een beetje spannender, omdat we geen reserveband meer hebben en we moeten nog meer dan 100 km afleggen. We moeten het laatste stuk over slechte weg en in het donker, spannend!. Uiteindelijk komen we aan in Drysdale, oef. De tent moet nog op en we moeten nog eten, maar we zijn er geraakt.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne