woensdag 11 augustus 2010

Dag 32: Broome-Middle Lagoon

De volgende dag moeten we weer op pad, we gaan terug richting Noorden. Deze keer blijven we langs de kust. Dit is het uiterst Noordwesten van de Kimberley en naar het schijnt zeer de moeite waard om te bezoeken.
We begeven ons op Cape Leveque Road. Deze weg is de eerste 40 km unsealed en de currogations zijn serieus de moeite. We worden weer behoorlijk door elkaar geschud. Onze eerste stop en tegelijk onze lunch stop is Beagle Bay. Een klein aboriginal community-dorpje, bekend voor het kleine witte kerkje dat helemaal versierd is met schelpen. Mooi. En alsof het gepland is, verschijnt er plots een Beagle die de harten van onze kinderen steelt. Uiteraard moeten we daarvan een foto nemen :-)

Nadien rijden we verder naar Middle Lagoon, waar we gaan overnachten. De weg is intussen terug overgegaan op asfalt. Ik heb echt geen idee waarom dat wordt gedaan: de eerste 100km unsealed, in slechte staat en vanaf dan tot helemaal boven geasfalteerd.
We spelen het klaar om een fantastische plek te vinden op de richel naast het strand. Wat een zicht! We hebben zelfs nog tijd voor wat speeltijd op het strand, hoewel ik er niet heel gerust in ben als de kinderen gaan zwemmen. Tenslotte zijn we in the Kimberly en er kan altijd een krokodil opduiken uit de zee. 

Deze zonsondergang is evengoed spectaculair en ervan kunnen genieten bij een vuurtje aan je kampplaats is super. De wind die nadien opsteekt is echter verschrikkelijk aanwezig en de tenten worden op proef gesteld. Evenals onze nachtrust.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne