zaterdag 7 augustus 2010

Dag 29: Bell Gorge-Windjana Gorge

Bell Gorge is ook een mooie. We maken de wandeling, de kinderen zwemmen onder de waterval en springen van de rotsen. Het plan voor vandaag is om tot Fitzroy Crossing te rijden, het einde van ons Gibb River Road avontuur. Maar eerst passeren we langs Windjana Gorge. Dit is ook een leuke: heel breed en het water krioelt met zoetwater krokodillen. Vermits deze niet zo aggressief en groot zijn als hun zout water broertjes, kunnen we vrij kort komen om foto’s te nemen. Ik vind de omgeving en de hoge rode rotsen fantastisch mooi.

Even verder ligt Tunnel Creek. We halen onze pillampen boven en gaan de tunnel in. Het is pikkedonker en om door te tunnel te geraken moet je door een aantal plassen koud water stappen. In het midden van de tunnel ligt een kleine zandbank waar je over moet stappen en net voor we het water doormoeten, zien we op de zandbank 2 oranje ogen naar ons kijken. Op hetzelfde moment komen twee toeristen van de andere kant. De krokodil schiet het water in. Alles speelt zich af in het licht van onze pillampen en de zin van de kinderen om verder te gaan is opeens over. Filip weet Luna en Senne te overtuigen om verder te gaan, maar Rune wil met geen stokken meer vooruit. Ik keer met haar en de twee jonge toeristen terug.
Op de parking gaan we op onderzoek uit. Het heeft hier namelijk de voorbije dagen geregend en als gevolg daarvan is de weg zo slecht dat hij gewoon gesloten is. We geraken dus niet tot in Fitzroy Crossing. Als Filip en de twee anderen terugkeren, rijden we noodgedwongen terug naar Windjana Gorge voor een overnachting op de camping daar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne