zaterdag 7 augustus 2010

Dag 28: Mount Barnett-Bell Gorge

De volgende morgen beginnen we aan de wandeling naar Manning Gorge. Na een uurtje stappen over een open vlakte komen we aan de kloof. Het is nog wat klimwerk om beneden te geraken. Als we aan de waterval komen, zien we waarom de plek zo populair is: de pool is groot en diep en de rotsen naast de waterval zijn leuk om op te staan en van daar in het water te springen. Enkele gekken springen van heel hoog en we zien een jonge man op een bepaald moment een salto maken en op zijn zij neer komen in het water. Hij kan tot aan de kant zwemmen maar heeft duidelijk last van de val: hij heeft oorpijn en pijn aan de zij.

Onze twee waterzotjes springen ook van de rotsen, ze durven gerust van vier meter naar beneden te springen. We moeten hen tegenhouden om geen 4 meter hoger te gaan. Volgens hen zijn we ‘overprotective!’ :-)

We keren terug langs dezelfde weg, maar waar je normaal de rivier overzwemt, ligt nu een bootje en als een veerpont trekken we onszelf terug naar de overkant.

Op de weg verder komen we nog langs Galvins Gorge. We gaan ook hier even een kijkje en een zwemmetje nemen en rijden weer verder.


Bell Gorge staat ook op het programma, maar dat lukt niet meer vandaag. Daarom kamperen we op de camping en gaan de gorge morgenvroeg bezoeken. Als de tent opstaat komt opeens Tess aangewandeld. Zij logeren hier ook. Claudia en Simon komen nog een babbeltje slaan en de avond wordt zo weer leuk afgesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne