maandag 26 maart 2007

Allemaal beestjes

Een eerste stukje over beestjes.

We beginnen met het Wildlife Center. Dit is een kleine dierentuin, gelegen in Darling Harbour en vol met Australische beestjes.
Het begint daar heel goed: handsgrote spinnen, kakkerlakken zo groot als een mini-sandwich en slangen om U tegen te zeggen! En jawel, die zitten hier allemaal in het wild rond te kruipen en naar het schijnt moet je niet eens buiten de stad gaan om ze eens tegen te komen...
De twee gevaarlijkste spinnen zijn de Redback (met een rode streep op haar rug) en de Funnelweb (dodelijk!). Ze kruipen gelukkig niet rond in huis... De Huntsman spin is de grootste en de harigste en die kan wel eens in de slaapkamer opduiken... (klik zeker eens op de titel van deze post en kijk eens naar de mooie beestjes). Mieren en kakkerlakken zitten zoals geweten overal, dus ook hier op de 52ste verdieping! Gisteren nog dook er een zwart schepsel op in de badkamer (hij was binnengedrongen langs het afvoergat in de vloer), hij was een centimeter of drie, zonder de voelsprieten, wel te verstaan. Die beesten zijn echt mijn vrienden niet, en meestal gaan ze vanzelf weer weg (ze houden niet van licht!). Ook bij de spinnen telt de gouden regel: laat ze met rust en dan laten zij jou ook met rust. Maar de dag dat er eentje boven mijn bed hangt, zal ik toch niet zo rustig zijn, denk ik. (En op Filip zal ik ook niet kunnen rekenen, die loopt gewoon het huis uit!)

Terug naar onze dierentuin. De allerleukste dieren die we van Down Under kennen, zijn natuurlijk de kangoeroes. Die zijn er ook in alle maten en vormen, maar we kunnen ze nog niet uit elkaar houden :-) Voor de rest zachte koala's, heel veel mooie vogels (witte kakketoes, bonte papegaaien enz.) en leuke nachtdiertjes, zoals springmuizen. De afdeling hagedissen vond ik dan weer fascinerend, zo'n prachtige dieren. Je kan ze hier gewoon op straat tegenkomen. Ik heb geprobeerd er eentje op foto vast te leggen. Tot morgen, in de afdeling zeebeesten.


3 opmerkingen:

  1. Hallo Rune,
    Leuk zeg. Jullie vallen waarschijnlijk van de ene verrassing in de andere. We blijven zeker alles volgen, dus hou ons maar goed up to date!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemiddag alle 5 aan de andere kant van de wereld,

    Ongelooflijk ... het was 1 week geleden dat ik de weblog nog had bezocht en er is intussentijd ongelooflijk veel gebeurd. Wij zijn gewoon gisteren naar de Zoo geweest en hebben kennis gemaakt met de australische kiwi, een loopvogel die niet kan vliegen, en met de kangoeroe's die zich verwarmden onder de hittelamp (alhoewel de lente hier goed begonnen is met 15° en zon;-). Hoe zijn eigenlijk die vele mensen die jullie dagelijks zien/ontmoeten? Zijn het openhartige, vriendelijke, behulpzame mensen of zien ze jullie niet staan in die mensenzee?

    Nog veel succes met jullie huizenjacht!

    Kusjes,
    Hélène en C°

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne