donderdag 3 april 2008

Aanrader voor Leuvenaars

Ik kan de voorstelling echt aanraden, wij hebben ze twee keer mogen aanschouwen en het is echt de moeite!

Laatste kans: Jan Hautekiet en Rick De Leeuw in Leuven op 11 april

18:56 2 april 2008 door Carolien · No Comments

Op 11 april spelen Jan Hautekiet en Rick De Leeuw de allerlaatste voorstelling van ‘Het leven is nog nooit zo mooi geweest‘ in de stadsschouwburg van Leuven. Jan Hautekiet en Rick De Leeuw hebben deze voorstelling gedurende twee seizoenen meer dan 120 keer gespeeld in Vlaanderen en Nederland en eindigen in de thuishaven van Jan Hautekiet.

In ‘Het leven is nog nooit zo mooi geweest‘ vermengen Jan Hautekiet en Rick De Leeuw verhalen, gedichten en veel muziek tot een hartverwarmende avond. Met gloedvolle vertolkingen van eigen werk en eigenzinnige vertalingen van Tom Waits, Léo Ferré en Lou Reed vertelt ‘Het leven is nog nooit zo mooi geweest‘ het verhaal van de jongen die zijn verbeelding volgt, en van de voetangels en klemmen op die lange weg. Ontroerend in zijn eenvoud, onbegrepen in zijn botsingen met de administratieve wereld, ongeremd in zijn ambities en in zijn onverwoestbare liefde voor het leven. Nooit lagen de poëzie van Rainer Maria Rilke en de harde levenslessen van een remblokmonteur dichter bij elkaar. Soms intiem, dan weer hilarisch, maar altijd pakkend, troostend en herkenbaar, slagen Hautekiet en De Leeuw er samen in om een hele zaal te laten geloven dat het leven werkelijk nog nooit zo mooi is geweest.

Tickets zijn verkrijgbaar bij In&Uit Leuven.

2 opmerkingen:

  1. Ik was vroeger (en nu eigenlijk nog steeds wel een beetje) zwaar verliefd op Rick de Leeuw...stond me altijd vooran te vergapen bij de Trockener Kecks concerten.

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne