woensdag 9 april 2008

Reclame op de radio

Elke ochtend word ik gewekt door een of andere radiozender. Ik ken nu al 3 zenders waar 's ochtends een programma loopt waarin een man en een vrouw eindeloos onzin zitten te verkopen met elkaar en met luisteraars/bellers die de meest vreemde vragen moeten beantwoorden (zo is er Jonesy and Amanda, Kyle and Jacky O. en Marty and Fifi). En die shows slorpen dan waarschijnlijk zo veel centen en energie op, dat tijdens de rest van de dag stukken van de ochtendshow meermaals worden herhaald. Allemaal leuk en hip, maar er naar luisteren is niet zo evident als er drie kinderen moeten klaargestoomd worden voor een dagje school. Maar dit terzijde.
Ik wilde het eigenlijk hebben over de verkeersinformatie die tussendoor gegeven wordt. Vanuit een helikopter dan nog (en elke radiozender heeft er eentje rondvliegen). Je hoort de man/vrouw in de helikopter vertellen waar de problemen zich situeren, en welke straten je moet vermijden. En meteen daarna, nog in dezelfde zin eigenlijk, begint die dan reclame te maken voor een of ander product of merk. Het is gewoon zo absurd dat ik er elke keer van wakker word :-)

1 opmerking:

  1. Beste Anne,

    De informaties over de files met daartussen wat reclame zijn bij ons nu ook wel niet speciaal inspirerend,hoor!
    Wat je inzinkinkje betreft,kan ik je alleen maar moed inspreken door te zeggen dat,toen wij in Australie
    waren (en dat was gedurende jullie
    winter,maar wel in Brisbane) wij het weer best lekker vonden,maar ik
    moet eraan toevoegen dat in Sidney
    het toen ook bijna de ganse tijd
    regende en wij niets of toch bijna
    niets van al het moois gezien hebben,dat jullie gelukkig al allemaal bezocht en gezien hebben.
    De blue mountains was één groot pak
    mist waar onze buschauffeur ons daar dan toch maar doorheen gevoerd heeft.Dus:sterkte,erzijn nog mooie plekjes en mooi weer te vinden Down Under daar zelfs tijdens jullie winter.
    Groetjes ook aan Filip en ons mannen,
    Opa

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne