vrijdag 4 april 2008

Voetbaldames

Na blogdame ben ik nu ook weer voetbaldame: het seizoen is weer begonnen en Luna en Senne hebben hun eerste training achter de rug. Morgenochtend om 9u30 speelt Senne zijn eerste match en Luna een uur later de hare. Het wordt wel een gepuzzel, want ze spelen bijna op hetzelfde uur, maar wel 20 km van elkaar verwijderd... Morgen foto's.

Rune hoort nu ook definitief tot de 'buurtkliek': met enkele meisjes en jongens van de klas gaan ze 2 keer per week fietsen. Ze rijden hier wat rond in de buurt en gaan van de ene oval (voetbalplein) naar de andere. Tussendoor stoppen ze even en 'kletsen' wat. Ik heb ze eens achtervolgd en tot nu toe lijkt het allemaal nogal onschuldig... Hopelijk voor even, anders zal het rap gedaan zijn :-). 't Is wel fijn voor haar, kinderen van de klas die in de buurt wonen, dat hadden we niet in Pellenberg.
Nu moet ik haar overtuigen dat het OK is als ik eens alleen de deur uitga, want dat blijft nog altijd een groot probleem...

We hadden deze week afspraken met de juffen en met de meisjes gaat alles heel goed. Luna's juf had nog maar vorige week 'ontdekt' dat we hier nog maar een jaar wonen en dat Luna nog maar een jaar geleden met Engels startte. Daar was ze naar eigen zeggen behoorlijk van onder de indruk. Rune is ook ferm bezig en heeft de beste juf ever. Ze gaat moeilijker wiskunde krijgen omdat ze nog steeds wat verder staat dan de rest van de klas.
Senne heeft nog steeds wat moeite met lezen, hoewel we toch wat verbetering zien. De juf is er zeker van dat het in orde gaat komen. We werken allemaal heel hard, vooral aan zijn zelfvertrouwen, want dat kan een opkikker gebruiken. Hij denkt dat hij 'stupid' is, omdat hij voelt dat de anderen wat verder staan. Maar hij is bereid om ervoor te werken en doet echt goed zijn best. Hij heeft geen moeite met wiskunde en vindt dat super leuk, dus dat zit wel goed. Lezen, lezen en lezen, dat moeten we doen. En woordjes vanbuiten leren, want Engels kan je alleen op die manier leren, het is immers geen fonetische taal en letters zeggen en ze dan aan elkaar kleven werkt dus niet. Komt wel goed, 't is een slimmerik en hij heeft een beestig geheugen, want de boekjes die hij met de juf leest, kent hij gewoon vanbuiten (na 1 keer lezen!)

Zo, dat was de scholen-update. Nog een week te gaan en dan eindelijk 2 weken mentale rust. 't Is toch lang, 11 weken school zonder noemenswaardige onderbrekening (buiten Pasen dan).

1 opmerking:

  1. 11 weken is inderdaad lang. Hier hebben ze na de kerstvakantie al weer in Februari vakantie gehad en ook met Pasen hebben ze 2 weken gehad. Het lijkt erop dat ze hier dus meer vakantie hebben.Dat vinden ze natuurlijk niet erg!

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne