vrijdag 1 februari 2008

Reisverslag 3 - België - 21/12/07 tm 16/1/08

Onmogelijk om te vertellen wat we op die maand allemaal hebben gedaan, het is gewoon te veel. Samenvattend: geweldig om familie en vrienden te zien, genoten van elkaar en zo veel mogelijk mensen proberen te ontmoeten. Maar diegenen die dit al eerder deden weten dat je niet iedereen kan zien en er een leuke dag mee kan beleven, de tijd is gewoon te kort. Ik had een planning van hier tot in Tokyo, alles goed geregeld op voorhand en maanden geleden al data afgesproken. En toch loopt het soms nog mis... begrijpelijk, zeker?

Enfin, hier een overzichtje, met wat foto's hieronder:
21/12: aankomst en instorting, de kinderen zijn wel dadelijk met m'n zus naar de Gobbel gegaan om de vriendjes van vorig jaar dag te gaan zeggen. De eerste dagen waren de kinderen al op rond 4u 's morgens (we logeerden bij Moeke en Opa de eerste dagen), het was telkens vroeg dag dus. Maar wel tamelijk relaxed, niet te veel doen en hier en daar dag gaan zeggen. Kerstavond vierden we gezellig bij Mamy en Opa (ouders van Filip), met Erik en Angelique en Guust, Gijs en Jef erbij. Lekker eten, cadeautjes in overvloed, wat een weelde toch! Zo ook op Kerstdag, dan waren we bij Moeke en Opa, samen met Marie-Astrid, Marc en Hannelore, Astrid, Arthur en Meraud. Ook Michel en Cristina en de kindjes Laura en Oscar waren van de partij, hen hadden we al een jaar niet meer gezien, omdat zij in Zwitserland wonen. Gezellig, leuk, pakjes en veel liefdesbetuigingen en 'ik heb je gemist'-en. Perfect.

Vanaf 24/12 logeerden we in een vakantiehuisje in Herent, dat we mochten gebruiken voor de maand en dat binnenkort met de grond gelijk gemaakt wordt om plaats te maken voor een nieuw huis. We hadden dit via Leen en Bart en Allivan kunnen regelen. Er stonden nog wat meubeltjes en huishoudgerief in en we hadden matrassen bij elkaar geraapt om op te slapen. En Mamy en Moeke en de kindjes hadden er een Kerstboom in gezet en het huis mooi versierd met Kerstspulletjes. Het maakte ons plekje super gezellig. Ook Helene, Tine en Hilde hadden werk gemaakt van 'welkom'-versieringen. Nog eens bedankt, zo lief! Het huis was prachtig gelegen op een heuvel langs de rand van Leuven. De verwarming liet het echter afweten en we waren aangewezen op de houtkachel in de living. Het bleek een geweldig ding te zijn, het hele huis kon ermee verwarmd worden en onze voorraad hout ging er goed door. En telkens als we iemand begroetten, 'roken we lekker naar een kampvuur'. Het was goed om een eigen plekje te hebben, al was het maar om onze spullen en rommel kwijt te geraken.

De dagen na Kerstmis stonden in het teken van de verbouwing van ons huis, ook in Herent, waar een aantal beslissingen voor moesten genomen worden, zoals ramen kiezen, bakstenen bestellen enz. Ook speciaal om het nog eens terug te zien.
Het weekend tussen Kerstmis en Nieuwjaar was Tom & Tine-weekend: leuke dinertjes, schaatsen en uitwaaien aan zee en heel veel kletsen. Geweldig.
Oudejaarsavond brachten we samen met onze vrienden Tom & Tine en Andy & Sonia en de voltallige 10 kinderen bij Geert en Cecile door. Ons vuurwerk was een beetje bleekjes dit jaar, maar gelukkig maakte dat van de buren veel goed... En Michael en Wauter hadden voor de kleinere kinderen een heuse schattenjacht in elkaar gestoken, groot succes! Om 3u lagen we allemaal weer braafjes in bed. De volgende dag lazen de kinderen hun Nieuwjaarsbrieven voor Peter en Meter en de grootouders voor, ook een jaarlijkse traditie.

En daarna is Filip samen met Opa Michel begonnen aan wat grote werken in ons huis: ramen kappen, graven, enz. Allemaal fijne werkjes die de aannemer binnenkort niet meer zal moeten doen. Volgens mij hebben ze zich goed geamuseerd, die twee. Ze missen elkaar, volgens mij!
Ik heb twee weken eigenlijk niets anders gedaan dan rondgereden om de kinderen op tijd op de juiste bestemming te brengen en weer te gaan halen. Vriendjes dat die hebben! Veel te sociaal :-) Ik denk wel dat ze enorm genoten hebben, Rune is bijvoorbeeld 5 dagen aan 1 stuk weggeweest en letterlijk van het ene vriendinnetje naar het andere gegaan. Na 5 dagen was het kind zo uitgeput dat ze twee dagen op de zetel heeft geslapen. Senne was veel en graag bij m'n zus (en ik ook), keek enorm uit naar de tijd met vriend Senne, Mare en Moria (hij gaat nog altijd met haar trouwen en heeft haar zelfs een aanzoek gedaan...) en Luna speelde bij Lokke, Amber, Aram en Marieke en zag de andere kindjes van de klas terug bij de Chiro. Hun allergrootste wens, een dagje in de Gobbel, kon niet doorgaan.

Filip is nog een keertje in Antwerpen binnengelopen, voor een goeiedag aan de collega's en ik heb mij 1 dag mogen laten verwennen in een beauty-center met mijn vriendinnetjes Tine, Hilde en Helene (geweldig toch, openlucht zwemmen bij 6 graden! Alleen wat fris als je eruit moet) en heb ik ook heel erg genoten van de tijd met Geertrui en andere vriendinnen. Een solden-shop dag die ik had voorzien is niet doorgegaan, een dag met mama en m'n lieve zus ook niet, hulp in ons huis ook niet, wegens niet simpel om drie kinderen tijdens een school/werkweek ergens onder te brengen.
Wat ons wel veel deugd heeft gedaan, is het feest voor de 70ste verjaardag van Mamy en Opa, waar ongeveer de hele familie Vanbeylen-Riesterer was. Een leuke namiddag was dat en we hebben met iedereen een babbeltje kunnen slaan.
Een aantal mensen hebben we niet kunnen ontmoeten, of heel vluchtig en van ver, waarvoor natuurlijk onze excuses. Maar het is echt niet te doen, na 4 weken waren Filip en ik ook helemaal bekaf.

We willen iedereen alleszins nog eens hartelijk danken voor de etentjes, geschenkjes, lieve attenties en hulp allerhande. Het was echt fijn om jullie allemaal weer te zien. De volgende keer zal voor de zomer 2009 zijn, tenzij jullie in tussentijd de weg naar hier vinden... welkom!

Kortom:
1. Het was absoluut fantastisch dat we bij onze familie en vrienden konden zijn
2. Weersgewijs was het eigenlijk een slechte periode, de kinderen zaten meestal binnen, het was koud, grijs en het regende. Overwinteren in de zon lijkt mij steeds meer een aantrekkelijke gedachte. Benidorm? Llorette de Mar?
3. Wat we normaal op een jaar afleggen aan 'sociale bezoeken', moest nu in een maand en dat kan niet natuurlijk (dixit mijn mama en ze heeft groot gelijk)
4. In België lopen de mensen veel grumpier, is iedereen donker gekleed en lachen de mensen minder of zelfs niet, in sommige gevallen
5. Het waw-gevoel over het-in-België-zijn, dat Filip en ik verwachtten, was er niet, vreemd
6. Wat ik wel had, was een gevoel van herkenning. Ik voelde mij meteen weer thuis in Leuven. Maar hier had ik dat ook toen we thuiskwamen... oei!
7. De files zijn verschrikkelijk, het weer ook en de rook-geuren op cafe: van 't zelfde. Ik ben het niet meer gewoon, sorry!
8. De kleren en schoenen zijn in België veel mooier dan hier
9. En het brood is veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lekkerder, mmmm, pistoletskes van Vanhove-Piron (Pellenberg)!
10. En de kaas ook
11. En al het andere beleg, Kip Napolitaine, Americain, Pate, mmmmmmm....
12. En het bier en ...
13. Het is jammer dat we zelf niet meer in ons huis kunnen doen, alles gaat nu veel trager en moet gecoördineerd worden door Opa Michel, die er uiteraard wat van zijn tijd moet insteken. Anderzijds moeten we niet door de ellende van een verbouwing en kunnen we onze weekends hier samen doorbrengen in alle rust. Beter voor onze mentale gezondheid en ons huwelijk!
14. Ik kon meteen weten wie deze blog leest en wie niet: diegenen die geen vragen stelden, lezen hem. Al de anderen: betrapt!
15. Wegens gebrek aan een TV, tijd en een teveel aan vrienden, geen TV gekeken (jammer, ik had wel eens graag naar het Nieuws gekeken of naar een nieuw programma (?)) en wegens gebrek aan Internet, bijna niet ge-Internet.
Wel gedaan, op onze drie (!) vrije avonden: filmkes gekeken in onze privé-cinema, thuis, bij het haardvuur, op een groot scherm en met dank aan Erik voor de beamer...
16. Mijn echtgenoot heet nu Lumber-Jack, een echte houtkapper is hij geworden!
17. Als iemand een bruine velouren winterjas vindt, 't is die van Filip; bijhouden graag, 't is ne schone - of aandoen, dan dient hij nog!
18. 17 pizza's voor 9 volwassenen en 8 kinderen is eentje te veel.
19. Pizza Hawaii is populairder dan ik dacht
20. 5 hoofdgerechten met Oudejaarsavond is teveel. 3 is genoeg. En linzen zijn wel lekker!
21. 400 foto's in een diavoorstelling is teveel. 200 is genoeg. Aan een gemiddelde van 15 seconden uitleg per foto kom je dan nog aan 50 minuten. Als slaapverwekkend middel is het daarentegen uiterst geschikt. Indien u problemen heeft om in te slapen, geef een seintje, ik stuur u een kopieke...
22. Onze grasmachine zat TOCH in de container, ha, ik wist het!
23. Voor alle schadegevallen, geleden tijdens ons bezoek, wendt u tot onze verzekering!
24. Met een valies vol chocolade, bouillonblokjes en speculaas geraak je Australië wel binnen, je moet het alleen direct toegeven!
25. We moeten dringend vrienden afschaffen, en de kinderen ook, we hebben er gewoon teveel! Nu nog beslissen wie...

2 opmerkingen:

  1. uwe kortom is wel lang geworden hé;-)))))
    hihi staan goei dingen tussen;-))))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel herkenbaar hetgeen je schrijft. Het wauw gevoel wordt elk jaar minder, maar misschien komt het bij jullie straks weer terug omdat je een mooi huis wacht. Leuke fotopresentatie, hij gaat alleen wel wat snel!
    Liefs Henriette

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne