maandag 3 maart 2008

Australia - Part 3

10 dingen waar Australië Sydney (?) niet fier moet op zijn

2. Internet

Wij hebben een Internetaansluiting. Enfin, iets dat erop trekt. Enige uitleg is nodig. Elke maand krijgen wij 3 gigabyte om 'op' te doen. 3 GB voor een hele maand. Daarmee moet worden gemaild, geblogd, foto's ge-upload en gedownload, ge-MSN-et naar het nieuws gekeken, filmpjes bekeken en spelletjes gespeeld. En ook gebeld, want wij bellen via het internet naar onze naasten en geliefden aan de andere kant van de bol (met www.voipbuster.com). Wel, je moet eens proberen om dat allemaal te doen met 3 gigabyte! ONMOGELIJK! Bijgevolg zijn al afgeschaft: online nieuws kijken, Ketnetkick spelen, online Playmobil spelen, foto's uploaden, you tube-filmpjes bekijken, ... En sinds een dag of 3 bellen. Want we zitten al 4 dagen boven onze limiet en dan wordt de snelheid van de internet-verbinding teruggeschroefd. We kunnen nog mailen en surfen, maar dat gaat zo traag dat we tussen twee webpagina's rustig een tas koffie kunnen gaan halen, die helemaal opslurpen, daarna nog een deftig WC-bezoek kunnen afleggen, alwaar wij een halve HUMO kunnen verslinden, daarna nog een wandelingetje kunnen gaan doen, om dan langzaam terug te keren richting scherm en een pagina met tekst, maar zonder afbeeldingen te zien verschijnen. Onnodig te zeggen dat bellen in die omstandigheden nogal mo..ei..il...ijk is. Er zit niets anders op dan te wachten tot 5 maart middernacht. Pas uw abonnement aan, zegt u? Gaarne, maar eerst en vooral kost 3 GB per maand al een slordige 40 dollar (25 euro) en daarbij worden zulke contracten hier afgesloten per periodes, in ons geval 18 maanden. Opzeggen gaat niet, tenzij u de volle 18 maanden betaalt. Aanpassen gaat, maar dan gaat een nieuwe periode van 18 maanden in en zoals de zaken er nu voorstaan, keren wij terug naar belgenland binnen 15 maanden...Dus wacht ik geduldig nog 2 dagen om al mijn vriendinnetjes en familie te bellen... grrrrrr.

3 opmerkingen:

  1. Hier geen probleem. Goeie provider: Internode. Zie http://www.internode.on.net/. 180 dollar elke 3 maand voor 20 Giga per maand. Goeie service, vriendelijke mensen,... Surfen, downloaden, bellen, no probs. Alles erop en eraan dus...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook hier in Toowoomba geen probleem. Eerst een vrij degelijk 12-maanden contract gehad bij Westnet. Dan overgeschakeld op een van de groten (Optus) waar we een serieuze maandelijkse limiet hebben die we nooit opkrijgen (wij bellen echter niet VoIP) en ook een degelijke snelheid. We zitten daar inderdaad wel 2 jaar aan vast, maar binnen enkele maanden zijn die om. Dan eens zien of ADSL2+ zinnig is voor ons.

    Groetjes uit de Sunshine State (Queensland dus)!

    -- Nele en Stijn in Toowoomba.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anne, jou kennende, vind je toch echt wel een truk vinden om over te schakelen naar een ander, interessanter internet abonnement zonder boetes of wat dan ook ... dat kan toch niet dat ze aan de andere kant van de wereld zo stroef zijn?

    kusjes

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne