dinsdag 4 maart 2008

Zwemmen met Ian Torpedo

Elk jaar organiseert de school van onze kinderen een zwemdag. Vorig jaar hebben we dat gemist wegens nog niet hier. Dit jaar konden de meisjes wel meedoen ('t is maar vanaf year 3). Tot mijn groot plezier (de kinderen hebben geen besef van waar ze waren!) huurt de school het Olympisch zwembad voor dat event. Ja, HET OLYMPISCH ZWEMBAD 2000, dat van Ian Thorpe en Inge De Bruyn en zo. Misschien u niet, maar ik was behoorlijk onder de indruk. Dit gezegd zijnde, wij en zo'n 450 kinderen naar het zwembad (ik mee met de schoolbussen, want met de fiets was het iets te ver, off course!). We komen binnen en wat staat er op een groot scherm?

Ikke nog meer impressed, zoals u misschien kan begrijpen. De school had deze dag echt al weken voorbereid: alle deelnemers waren op voorhand doorgegeven, zodat alles in de computer stond van het Olympisch center, en bij elke wedstrijd de juiste namen van de deelnemers op het bord verschenen. Net echt! Ik ben daar toch wel gevoelig voor, blijkbaar, want mijn gemoed schoot voorwaar vol...

Om 10u begonnen de wedstrijden, die duurden tot half drie, er waren zo'n 34 verschillende reeksen. De meisjes hadden zich elk ingeschreven voor 3 categorieën: schoolslag, crawl (hier heet dat freestyle) en rugslag. De kleinsten begonnen eerst aan de voorrondes. Rune en Luna kunnen nogal goed zwemmen, maar aan zulke races hadden ze nog nooit meegedaan, ik denk zelfs dat Luna nog maar zelden meer dan 25 m heeft gezwommen. Maar hier was het echt, meteen erin duiken en een 50m lengte zwemmen. En zoals jullie kunnen zien hebben ze het goed gedaan! Rune werd zelfs geselecteerd om mee een 4x4 freestyle-wedstrijd te zwemmen voor haar HUIS. (de hele school is opgedeeld in 4 'huizen' en op dagen als deze zitten de huizen bij elkaar en strijden ze een strijd om de meeste huispunten. Vandaar dat ze ook allemaal een badmuts moesten hebben in hun huiskleur (geel, rood, blauw of groen). Kyeema, ons huis, waar alles groen is, verloor de huizenstrijd, maar statistisch gezien was dat heel normaal, vermits de kinderen niet verplicht waren om mee te doen en er nu eenmaal minder inschrijvingen waren uit Kyeema. Dit geheel ter zijde).
Kyeema verloor ook de 4x4 race. Rune was zelfs het laatst in het water vermits de snelste het laatst moest zwemmen, en de drie anderen waren zo traag dat alle andere huizen al gedaan hadden met zwemmen... Maar niet getreurd, de kinderen hebben allemaal super goed gezwommen. Er zijn zelfs een aantal schoolrecords gebroken.
Ik vond het zelf ook een leuke dag! Ik heb niet gezwommen, maar genoten van de wedstrijden, de sportieve supporters en de sfeer in het stadium. Het is eigenlijk wel grappig, want de kinderen, ook de niet-zwemmers, zitten allemaal in het stadium, bij hun huis, maar zonder supervisie. De leerkrachten zijn immers allemaal ingeschakeld op andere plaatsen. Er zijn wel veel ouders mee, maar toch, die kinderen hangen eigenlijk een hele dag rond in het zwembad. En toch loopt alles van een leien dakje. Iedereen supportert mee en moedigt alle deelnemers aan. De complimenten vlieger er een hele dag in het rond. Chapeau.


3 opmerkingen:

  1. Goh, ik zou toch ook serieus onder de indruk zijn!
    En ook goesting hebben om er bij in te springen, een baantje zwemmen en dan inbeelden dat je gewonnen bent...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ze maar plezier erin hebben gehad, dat doet dat ook goed voor jouw als ouder. En ze zijn in beweging geweest, gho zoiets doet men niet in NL.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Anne,
    Scitterend van ons twee kleindochtertjes en zeker van Ruuntje.Wens hen maar stevig proficiat van onzentwege!In zo'n
    zwembad,zeg.t'Is nog niet niks,amai!
    Ik zou er weeral geld voor gegeven hebben om daarbij aanwezig te mogen zijn en ze daarna een dikke zoen te geven voor zo'n prestatie
    Groetjes van Opi en Mamy

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne