dinsdag 11 maart 2008

Over bootjes

Twee weken geleden lagen de Queen Elizabeth 2 en de Queen Victoria samen in Sydney Harbour. Voor het eerst en het laatst, want de eerste is aan haar laatste tocht bezig, voor ze definitief aanlegt in Dubai en daar een hotel zal worden.
We konden dat natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. We pikten de meisjes op om 11u 's morgens, die een namiddag en nacht met de scouts hadden doorgebracht in het Aquarium in Manly en daar in de onderzeese watertunnel hadden geslapen, met haaien en andere zeeschepsels boven hen zwemmend!

Om het beste zicht op de schepen te hebben, namen we de ferry van Manly naar de stad en terug. De twee schepen die samen aangelegd waren, zorgden voor een enorme toeristenstroom en parkeren is sowieso al een onmogelijke zaak in de stad. Als je de ferry neemt, krijg je daarenboven een magnifiek zicht op de haven, het Operahuis en de brug en kom je meteen aan op Circulair Quay, waar de Queen Victoria aangemeerd was. Op de kade werd nog een sterk nummer straattheater opgevoerd, nl. een dame die -met veel show- in een glazen doosje kroop.

De Queen Victoria is een decadent staaltje van luxe. Uiteraard konden we het schip niet binnenin bezoeken, maar we geraakten wel tot op een meter of 10. Het zou leuk zijn om eens mee te varen, maar of ik daar zoveel geld aan zou kunnen spenderen, is nog zeer de vraag. Maar dat neemt niet weg dat het een indrukwekkend gevaarte is (zie foto's). Toen we terug naar Manly voeren, passeerde nog een ander cruiseschip, de Sun Princess, dat in Sydney aankwam. We voelden ons maar nietig op ons overzetbootje. En het blijft me verbazen dat die dingen niet zinken :-)
Achteraf bleven we nog wat hangen op Manly Beach, om wat mensen te kijken. Fijne zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne