woensdag 28 mei 2008

Earth hour 2

Het zag ernaar uit dat het toch ging regenen. En zo rond 17u begonnen de bliksemflitsen de hemel te verlichten. Er kwamen enkele donderslagen bij, maar er viel nog steeds geen druppel water uit de lucht. Rond 18u30 was mijn eten bijna klaar, alleen de erwtjes waren nog in diepgevroren toestand.
En toen werd het donker. In de wijde omtrek geen elentriek meer. Kaarsjes boven halen dus, gelukkig hebben we er daar een betrekkelijk grote hoeveelheid van.
Het vlees moest toch gegrild worden, de erwten gingen op het gasbrandertje ernaast. Perfect, zo'n ding op uw terras!
Na het eten sprak ik de gevleugelde woorden: 'ik moet nog een paar boodschappen doen' (er was onder andere geen melk meer). Er brak spontaan gelach los aan tafel. Maar ik kon iedereen overtuigen toch eens een toerke te gaan doen richting supermarkt en te zien tot hoever den donker reikte.
En zie: Woolworths heeft een back-up elentriek-systeem! Geen straatverlichting, gevaarlijke toestanden op de drukke wegen zonder verkeerslichten, idioten op de weg en daar, in deze donkere wereld brandden de lichtjes van de Woolies en konden wij rustig onze boodschapjes doen!
Terug thuis mochten we gewoon terug op de knopkes duwen voor licht...

By the way, er is nog altijd geen druppel regen gevallen in onze straat sinds 1 mei! (Bij Inn en Jan, 1,5 km verder, wel).

1 opmerking:

  1. In Darling Harbour nochtans een paar druppeltjes gevoeld verleden week ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne