dinsdag 28 augustus 2007

Bloggen

Het lukt me voorlopig niet om een groter filmpje op de blog te zetten. Ik blijf proberen. Intussen vertel ik nog wat andere dingen.

Om te beginnen: het is hier schitterend weer, gisteren 27, vandaag 25 graden! Ik zal binnenkort mijn portemonnee moeten bovenhalen en zomer uniformen kopen. De kinderen komen helemaal bezweet thuis. Wat wil je, alle knopen toe en das aan... ocharme!

Vorig weekend is er niet veel spectaculairs gebeurd, het was ook mooi weer en we zijn gewoon thuis gebleven en hebben klusjes opgeknapt. En gewoon spelen. Daar genieten onze kinderen ook wel van.

Luna werkt hard om wat leerstof in te halen. Vooral voor wiskunde staat ze iets achter op haar klasgenootjes. Ze is zelf heel erg gemotiveerd om haar 'sommen te doen'. Filip, met zijn engelengeduld, heeft haar dit weekend o.a. het concept 'uur lezen' bijgebracht (analoog en digitaal). Ze moet ook haar tafels beginnen oefenen en honderdtallen, tientallen en eenheden. Die dingen had ze allemaal nog niet geleerd in België. We hebben al eens gepolst bij de juf of ze geen bijles nodig heeft (misschien leggen wij het niet goed uit?) maar die is allerminst bezorgd en denkt dat Luna het allemaal al doende zal begrijpen... Ze is trouwens vol lof en gooit de hele tijd met complimentjes.

Rune en Luna, maar vooral Senne is in een KetnetKick-periode en maakt tekenfilmpjes en tekeningen. Ik denk dat we Ketnet wel een beetje missen. Er is wel ABC kids, maar dat is niet hetzelfde! Het is allemaal veel kinderlijker en een beetje flauw. Hier wordt niet vaak TV gekeken, Playmobil is nogal altijd ons nummer 1 speelgoed. Uren zijn ze er zoet mee. Gelukkig wordt het weer beter weer en hopelijk gaan onze kids dan meer buiten. Zwemmen zit er nog niet in, maar dat zal ook wel vlug komen.

Intussen zijn de voorbereidingen aan de gang voor de APEC-meeting van volgende week hier in Sydney. De hele stad zal op stelten staan. De veiligheidsvoorzieningen zijn ongezien, er worden straten afgesloten en waarschijnlijk staan er overal scherpschutters op de torens van Sydney. Je zou bang zijn om zelfs maar een windje te lossen op straat... Vreemd dat ze zulke meetings houden in het midden van een wereldstad. Hier zijn zoveel exotische eilanden in de buurt, die helemaal kunnen afgesloten worden...
Daarom zal Filip volgende week meestal thuis werken. Geen reden om problemen te zoeken, nietwaar?
Ook een hot topic: paardengriep! De paardenwereld in en rond Sydney is getroffen door een hoogst besmettelijke vorm van Horse flu. De hele paardenrace-industrie ligt hier op zijn achterwerk! Er zijn miljarden mee gemoeid en heel veel mensen hebben al miljoenen verloren. Er zijn geen races meer en bijgevolg geen weddenschappen, het race-toerisme krijgt een klap en de paarden kunnen niet volop trainen, het blijkt echt een ramp op vele vlakken.

En tenslotte een update over de muizen: ze groeien als kool, hun oogjes zijn open en ze worden hier vooral door de meisjes voortdurend gepakt. Dat moet, om ze tam te maken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne