dinsdag 14 augustus 2007

Druk weekend

Heerlijk, een weekend met temperaturen van 23 tot 26 graden, een drukte van jewelste en nieuwe mensen ontmoeten, dat is mijn beste coctail!
En het compenseert natuurlijk het gemis van mijn familie, die dit weekend het doopfeest van Oscar (zoontje van mijn broer) en Lena (zijn nichtje) hebben gevierd in Zwitserland...

Op vrijdagavond kwam Filip thuis van een dagje werken in Melbourne en Senne met zijn eerste Merit-kaart! Hoera! Hij moet niet meer onderdoen voor z'n grote zussen.


Rune moest zaterdagmorgen haar French Project gaan afwerken bij een vriendinnetje. Het ging over Bastille Day en ze moesten een collage maken over die dag. Ze hebben alles alleen opgezocht en samengesteld. Het was wel OK, maar ik vond het jammer dat ze alleen Engelse teksten hadden gebruikt en geen Franse erbij. Maar volgens Rune vond de juf het prima.

Op zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag vond 'The Enrichment Expo 2007' plaats op school, voor de meisjes (de Kindy's waren nog te jong). Er waren verschillende workshops waar de kinderen konden uit kiezen. Rune had 'paper, paper, everywhere' gekozen. Kaartjes maken, doosjes in elkaar steken, knutselen met karton en papier dus. Ze hadden leuke dingen gemaakt en veel tips gekregen. En tijdens een workshop die 8 uur duurt, kan je veel leren. Nadien kwam ze thuis met een Ikea zak met daarin twee grote dozen vol papier. (Goed voor mij, ik kan dat ook goed gebruiken).
Luna had gekozen voor 'Kitchen Chemistry', proefjes uitvoeren met gist, testers, drijvende eieren, enz. Het zag er ook leuk uit. Tof initiatief, gelukkig is het meegevallen en hebben ze er iets uit geleerd (mag ook wel voor 80$!).

Intussen zijn wij nog altijd bezig om voor alles een plaatsje te vinden in huis en het nog een beetje meer aan te kleden. Daarom maakt Filip leggers in de kasten bij, vervang ik hemelsblauwe gordijnen voor iets stijlvollere exemplaren en moeten we systemen uitdokteren om spullen van 15 kg aan een gyproc-muur te kunnen hangen. Om één of andere reden duurt dat allemaal verschrikkelijk lang, maar we geven niet op en op een dag zullen we blij zijn met het resultaat.

Zondagnamiddag waren we uitgenodigd bij Inn en Jan en hun 3 kindjes, een Vlaams gezin dat al enkele jaren in St. Ives woont. Zij hadden nog 4 andere (semi)Vlaamse gezinnen uitgenodigd die hier in de buurt wonen. Stel je voor: een hoop Vlamingen die losgelaten worden en uren kunnen kletsen in hun eigen taal, een nest kinderen erbij, eten in overvloed en drank à volonté... Ik heb er echt van genoten! Bedankt Inn en Jan en dat doen we binnenkort dubbel en dik opnieuw!


Lili de muis hadden we op dieet gezet, want dat beestje bleef maar eten en verdikte zienderogen. Maar toen we zondagavond thuis kwamen, hoorden we verdacht gepiep en wat bleek: de muis heeft muisjes! 6 stuks. De kunst is nu om de kleintjes op tijd naar de winkel te brengen, voor we binnen enkele maanden 32 muisjes hebben! Een foto konden we nog niet nemen, wegens nog te klein en fijn! Binnen een week of twee zullen we ze wel zien verschijnen.

En gisteren had ik een lunchafspraak met Wikke, een toffe Nederlandse die ik al bloggend heb ontmoet. Zij wonen al anderhalf jaar vlakbij Sydney met hun drie kindjes (zie hiernaast bij de links voor haar blog). Heel gezellig, op een mooi terras met zicht op de baai (het zat er wel vol nette dames en heren in driedelig pak, een deeltje van al die yuppies uit Sydney, en we voelden er ons niet echt op onze plaats, maar 't was wel lekker) en lekker kletsen over het verschil Australië/Nederland/België. Super. Gaan we ook zeker nog eens opnieuw doen en dan misschien samen met de kindjes en de mannen erbij.

En zo ontmoeten we nieuwe mensen. Die Nederlands spreken. Geen Australiërs. Die zeggen wel vriendelijk goeiedag, maar daar blijft het dan ook bij. Buren die je komen verwelkomen? Nog niet gezien! Misschien is het nog te vroeg. Hoewel ik al met enkele mensen (ook Australiërs) heb gesproken die hier recent zijn komen wonen en die vertellen allemaal hetzelfde: Australiërs zijn WEL moeilijk om contact mee te leggen! (Misschien ligt het aan ons, maar zover willen we natuurlijk niet denken! :-))

Een geweldige weekend-coctail dus, maar daar betalen we een prijs voor: ik heb 3 dagen nodig om het huis terug in orde te krijgen. Als er nu iemand komt bellen, doe ik NIET open!

Intussen is het ook maar 14 graden meer...

2 opmerkingen:

  1. 32 muisjes maar? Ik denk dat je er snel veel meer hebt dan dat je verwacht.

    Wij hebben hier 8 dwergkonijntjes bij op 1,5 maand tijd en Sofie, de voedster, is terug drachtig. Gelukkig wordt Snoes, de papa, vandaag gecastreerd. Nu hopen dat de operatie feilloos is uitgevoerd.

    23 graden in de winter??? In Belgïe is iedereen blij als het in de zomer 23 graden is;-)

    veel zoentjes van ons allemaal,
    Hélène

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hey,

    Wij lezen de blog nog elke dag en vinden hem nog altijd even tof !
    We zijn jullie absoluut nog niet vergeten.

    Groetjes
    Annelies & co

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne