vrijdag 17 augustus 2007

Uniform? Geweldig!

NOG MAAR 4 MAANDEN gaan ze (= Senne en Luna) hier naar school. 4 maanden doen ze elke dag hetzelfde kleedje en dezelfde broek aan, 1 van de 2 hemden die ze hebben, een das en dezelfde schoenen. Goede schoenen, stevige schoenen, waar ze lang mee verder kunnen. Met zooltjes die eruit kunnen in het geval de teentjes krap komen te zitten. Dure schoenen. Heel dure schoenen, want ze moeten lang meegaan!
En dan, dan gaan ze naar school en spelen op de grond!!!! En nu zien de schoenen er zo uit:

De das van Senne wordt gebruikt als slab (heel handig voor die klein mannen), we kunnen door ernaar te kijken nog weten wat hij eergisteren heeft gegeten... ik bespaar u de details. Ik probeer de das te kuisen met een speciaal product, maar het ding is echt niet meer wat het geweest is.
Luna's kleed is aan de zijkant 10cm gescheurd. Er zijn al 4 knopen van de hemden, de mouwen krijg ik niet meer stralend wit. En de broekkousen zijn aan lappen toe!
En dan denken moeder en vader: waarom? waarom? waarom? En gaat vader de volgende dag weer werken en centjes verdienen.

Om schoenen en een nieuw uniform te kunnen kopen.

1 opmerking:

  1. Hier precies hetzelfde. Onze schoenen zien er exact zo uit, hoewel we dat met schoenpoets nog wel een beetje kunne verdoezelen. Maar die voorheen witte mouwen worden nooit meer wit. Wie bedenkt dat ook, een wit schooluniform???

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne