dinsdag 21 augustus 2007

Filip weg

Maar hij komt terug, hoor. Hij is twee dagen in Melbourne gaan werken. Dat betekent dat ons Anne de auto heeft!!
En wat doet Anne als ze de auto heeft? Ermee rijden! Vandaag naar Ikea, nog steeds in het kader van de afwerking. Ik krijg namelijk ook serieus de seskes van rollen WC-papier die op de grond liggen te rollen en daar moest iets aan gebeuren. Naar Ikea gaan is een heel vreemde gewaarwording. Het is namelijk zo dat je het verschil tussen die van Zaventem en deze in Rhodes niet kan zien, behalve dat de maten en de taal verschillen. Alles is gewoon KRAK hetzelfde! Alleen de maten dus niet. En wij hebben een bed van 180 cm, wat hier KING size is. Maar Ikea Australië heeft alleen QUEEN size bedden (160 cm). Dus voor onderlakens moet ik ergens anders terecht. Voor iedereen die van plan is hier te komen wonen: hou er rekening mee!
Ikea is dus perfect in dagen van heimwee: ga erheen, doe oorstopjes in (om het Australisch niet te horen) en kijk gedurende 2 uur naar al die mooie spulletjes. Het geeft een heel vertrouwd gevoel!
Maar voor ik kon rijden, moest ik eerst gaan tanken, mijn hubbie weet wanneer hij moet vertrekken! Tanken is toch niet erg, zegt u? Nee, maar wel een zenuwslopende gebeurtenis, want hier in St. Ives tanken, is zoals in Zuid-Amerika of Afrika: er staat altijd een file van soms 20 auto's op straat om het tankstation binnen te rijden. Nochtans zijn er 8 pompen. En iedereen moet binnen gaan betalen. Ons gemakkelijk systeem van tanken met de kaart aan de pomp, bestaat hier niet. Gaan tanken kost dus soms 20 minuten. Gelukkig kunnen we luisteren naar Triple M!


Mijn buit van vandaag: badkamerspullen, slaapkamerspullen, keukenspullen, eten voor vandaag (pizza's, geen zin om te koken!) en vooral: Belgische chocolade die je sinds kort bij de warenhuisketen Coles kan kopen. 't Is nog lang geen Côte d'Or, maar dàt trekken we ons niet aan!
Mmmmmm, dat wordt genieten, vanavond.

3 opmerkingen:

  1. IKEA... heb net mijn Belgisch (bed)/Nederlandse(nachtkastjes) IKEA-slåpkåmer aangevuld met een klerenkåst van de Franse IKEA. Geweldig dat het spøl overal hetzelfde is, zelfs de prak die je in het restaurant kan krijgen. Of heeft Australie een ban op de zweedse gehaktballetjes?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Australia loves Swedish meatballs! And so do we. :-)
    Groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Allez,Anne, pak het ervan maar Je
    vergeet toch niet dat de Aussi's
    links rijden ,hé?
    Wat spreken onze kleinkinderen op
    dit ogenblik:Engels of Australisch?
    Je weet dat ik geen fanatieke Belg
    ben,maar die met zijn bedenkingen
    over België,die kan toch de pot op!

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne