donderdag 4 oktober 2007

Vuurke stook

We kregen gisteren een voorproefje van de zomer: 34 graden! Een nooit gezien record voor oktober. Aan de luchthaven tekende men zelfs 36,2 graden op.


Een spijtig gevolg van de warmte, gecombineerd met hevige wind, zijn de bosbranden. Gisteren waren de eerste een feit. Waarschijnlijk aangestoken, één ervan door 2 jongens van 11, onbegrijpelijk.


BUSHFIRES strangled northern Sydney yesterday as blazes whipped up by high winds burned suburban bushland and blocked road and rail routes.
Lees hier meer. (Uit de Sydney Morning Herald)

Het bushfire-seizoen is bij deze aangebroken en de brandweer verwacht hevige bosbranden deze zomer, door de extreme droogte van de voorbije maanden.
De BBQ mag bijgevolg ook niet meer aan, er was een volledig vuurke-stook verbod gisteren.
Australië wordt in de zomer elke dag op de hoogte gehouden van het vuur-gevaar. Er staan borden langs de kant van de weg, er wordt een nieuwsbericht aan gewijd en de website wordt druk bekeken.

Vandaag is het verbod opgeheven, de temperatuur is serieus gezakt en de wind is wat gaan liggen. Volgend weekend worden weer hogere temperaturen verwacht...

2 opmerkingen:

  1. tja die bosbranden, volgens een kennis van ons, bij de brandweer wordt het overgrote deel door jeugd aangestoken, toptijden zijn dan ook vakanties en na schooltijd! Onbegrijpelijk toch!?!?!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat vind ik altijd zo erg(ookal zijn er in NL waar ik vanuit blog niet zo vaak bosbranden).Dat ze dan aangestoken zijn rotjongens die het blijkbaar leuk vinden.Jeej erg is dat zeker als het dan wie weet nog lang duurt voordat de bos weer helemaal bos word.Je bent altijd welkom op mijn blog, Klik daarom op mijn naam Geesje bovenaan dit berichtje en je komt dan op mijn blog.Neem gerust er een kijkje erop.Heerlijk zo warm weertje, in NL is het maar koud.

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne