donderdag 6 september 2007

APEC PEACEFUL PROTEST SYDNEY SEPT 4TH

Zaterdag is er een protestactie tegen Mr. Bush!
Hier wordt heel wat afgedreigd en bepaalde personen werden nu al de toegang tot de stad ontzegd. Onnodig te vermelden dat zij zich niets van de dreigementen zullen aantrekken.
Wij gaan er niet tussen lopen met de kinderen, maar mijn steun hebben ze!

Want wat een soep hier! Met ballekes!
En met ongeziene toestanden, allemaal voor de veiligheid van Mr. Bush en zijn 600 medewerkers (!) die hij heeft meegebracht. Zijn konvooi (klik op de link, het is impressionant!) bestaat uit 20 auto's en heel de stad ligt plat als hij passeert...

Wikke en haar familie, die vlak bij de stad wonen, kunnen niet meer slapen van alle helicopters die af en aan vliegen, mensen kunnen pas op gezette tijden naar huis en het is ECHT niet aangewezen om nu een scheet te lossen in de stad! Er staan talloze scherpschutters op wacht...

En op woensdag had Mijnheer Bush een paar uur vrij en kwam hij doodleuk een paar uur hier in St. Ives met zijn meegebrachte mountainbike rijden. Dan denk ik: moet die mens geen Kyoto-verdragen tekenen, of zo? Zo iemand kan toch geen vrije tijd hebben op een trip als deze?

Hier wat foto's.

De Australische eerste Minister, John Howard, en hij zijn dikke maatjes, maar sinds Howard een paar krasse uitspraken heeft gedaan de laatste dagen, is zijn populariteit weer flink gezakt. En dat vindt de oppositieleider, Kevin Rudd, niet zo erg. Hij heeft aan Bush laten verstaan dat als hij het hier voor het zeggen krijgt, er heel wat veranderingen zullen komen ivm de buitenlandse politiek en het Irak-beleid. Hoera!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne