maandag 10 september 2007

Lang weekend

Het weer beloofde niet veel goeds, maar we waren vast van plan ons niet te laten tegenhouden door een druppeltje hier of daar...
Jammer genoeg bleek vrijdagmorgen dat de druppeltjes zich hadden verenigd. Het goot pijpenstelen. Daarom maar enkele administratieve rompslomp weggewerkt. De kids waren in hun nopjes: lekker thuis spelen, in pijama tot 's middags! (Vreemd genoeg zijn onze kinderen graag thuis en stoot ik altijd op onnoemelijk verzet als ik iets wil ondernemen. Misschien moet ik toch maar gewoon een jobke zoeken?). Tegen een uur of twee hadden Filip en ik het wel gehad met binnen zitten en was er een blauwe vlek tussen de wolken verschenen. Dus vlug onze stapschoenen aangetrokken en weg. Op twee minuutjes rijden van hier ligt Ku-Ring-Gai Nationaal Park. We waren er nog niet geweest en het stond al lang op mijn lijstje. We gingen een stuk van Warrimoo-track doen en dan terugkeren. In de nationale parken is het namelijk moeilijk om 'lusjes' te stappen, de tracks gaan meestal van punt A naar B en dan moet je gewoon rechtsomkeer maken. Met twee auto's is het makkelijker: 1 bij punt A en 1 bij punt B, maar dat is er voorlopig niet bij.


Het bleek een super stukje natuur te zijn! En zo dicht bij huis. Wat meteen opvalt: zwart geblakerde bomen en struiken, hier heeft het enige tijd geleden gebrand. Hoe lang geleden weten we niet, maar het zou best kunnen dat het hier allemaal in lichterlaaie stond vorige januari... en ook dat zo dicht bij huis!
Eerst gaat de weg gestaag naar beneden, dan is daar opeens een prachtig uitzicht op de vallei en de rivier beneden. Trappen en uitgehouwen rotsen leiden je recht naar beneden tot aan het water. Goed voor de conditie, maar niet voor iedereen weggelegd! Uiteindelijk kregen we nog een fikse regenbui te verwerken, maar dat kon de pret niet bederven. Hier komen we zeker nog eens terug als het 30 graden is, dan kunnen we hier zwemmen. Tenminste als we de kinderen er tegen van kunnen overtuigen dat er GEEN krokodillen zitten in dit deel van Australië!

1 opmerking:

  1. Schitterende zichten en heerlijke
    beelden van de kinderen.Wat een
    prachtig park moet dat zijn!Ik zou
    er best willen zijn zelfs al moest
    ik er dan wandelen!
    Groetjes van Mamy en Opa

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne