woensdag 7 november 2007

Bindeez


Vandaag werd in Australië het speelgoed Bindeez uit de rekken gehaald. Bindeez zijn een variant van de strijkpareltjes. Er is alleen geen hitte nodig om de parels aan elkaar te kleven, enkel water.

Nadat enkele kinderen serieus ziek in het ziekenhuis belandden, nadat ze enkele van de pareltjes hadden ingeslikt, bleek dat de parels werden behandeld met chemicaliën met de eigenschappen van de illegale drug GHB (ofte vloeibare XTC) ...

Ik heb geen idee of het speelgoed uit Europa komt, of het daar (al) te koop is. Maar als jullie het ergens tegenkomen: laat het gerust liggen en zorg dat de kinderen er ook niet bijkunnen!

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er anders heel leuk uit en vooral geen gedoe meer met het strijkijzer en geen gezeur meer 'mama, wanneer ga je de strijkparels strijken'.

    groetjes,
    Hélène

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je zou toch denken dat speelgoed toch kind vriendelijk gemaakt worden. Zo zie je maar weer eens dat niet alle speel goed voor kinderen kind vriendelijk gemaakt worden , door dat ze er dan ziek er van geworden zijn.Is maar goed dat ze uit de schrapen van de winkels worden gehaald.

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne