dinsdag 20 november 2007

Zonnebad

Het weekend werd niet zo goed ingezet: rond een uur of acht 's avonds ontdekten we dat één van de witte muisjes naar de muizenhemel was verhuisd. Tranen, natuurlijk en een goed gesprek over 'de natuur', leven en dood, verdriet en gemis... maar zoals altijd zijn kinderen heel goed in 'het leven gaat verder', hoewel ze daar nooit als dusdanig over nadenken. Ze gaan gewoon door met hun spel als ook dit verlies een plaatsje heeft gekregen.

Zaterdag waren we uitgenodigd door Maaike en Jorn (en dochtertje Silje Noor) voor een afscheidsbrunch. Zij Vlaamse, hij Noor, vertrekken weer richting België na twee jaar Sydney. Dat overkomt mij nu elke keer als we ergens gaan wonen: kom ik een leuke vrouw tegen waarmee ik een instant goeie band mee heb en dan vertrekt zij of ik even erna... Niets aan te doen, hopen dat lange-afstands-vriendin-zijn ook lukt... Enfin, we werden verwacht in het Olympisch Park. Amaai da's groot! En het was heet, het hele weekend! We hebben het geweten. Verkeerde ingang genomen, beginnen rondrijden, weg kwijt, vrienden zoek, terug rijden, parkeren, rondlopen en zoeken, niets... (en intussen mijn aardappelsla maar aan het opwarmen...) Dan maar van voren af aan beginnen nadat een vriendelijke Australiër ons uiteindelijk op het juiste spoor had gezet. Je moet weten dat er daar in het park ettelijke picknick plekken zijn, zo groot als een voetbalveld. En dat zit dus op dagen als deze altijd stampvol. De voorzieningen zijn dan ook voortreffelijk: er staan enorm grote, vaste parasols die vier grote tafels overdekken. Dan enkele BBQ-blokken, eigenlijk mini-buitenkeukens en een sanitaire bok met voorzieningen om af te wassen en alles weer mooi achter te laten. En meestal worden de plekken piekfijn weer achter gelaten. Ik kan het me in België niet voorstellen. Er zijn ook mooie en heel veilige speeltuinen, ook volledig overdekt. En ruimte om te fietsen (met speciale parcours voor kinderen), te skaten en te voetballen. Een super plaatsje om zulke feestjes te doen, alles bij de hand! Door al ons gezoek waren we schandelijk te laat maar het eten was lekker en het gezelschap voortreffelijk (weerom waren we omringd door een schare leuke Vlamingen: Cathy en Frank en kinderen en Inn en Jan en hun kroost, inclusief hond. Rune was in de wolken!). De Australiërs blijven voorlopig achter...
We zijn Maaike en Jorn in de namiddag nog gevolgd naar hun huis om te helpen uitladen en nog iets te eten. Het huis staat in een wijk vol huizen die gebouwd werd voor de Olympische spelen en waar de atleten in verbleven. We waren echt onder de indruk van het Olympisch Park, we moeten dat dringend verder gaan ontdekken...

En we wensen de familie Hanssen natuurlijk al het beste in België!

Zondag was thuisblijfdag. Om iets voor 9u lagen we nog in ons beddeke wat te soezen en ik hoorde een enorme plons... Naar het raam gespurt en wat zie ik? Drie kinderen in ons zwembad! Die van ons dan nog...

Ik schat dat ze er gedurende heel de dag toch een uur of zeven hebben in gezeten. En hoewel we heel erg opletten voor de zon en smeren dat het een lieve lust is, hadden we het toch nog onderschat... alledrie een serieus kleurke en Rune's rug was zelfs verbrand. De zon is hier voorwaar heel straf! Zondagavond iets op de BBQ gegooid en buiten gegeten. De kinderen waren opmerkelijk rustig 's avonds, doodop waren ze. (En achteraf denk ik dat Senne zelfs een kleine zonneslag had...) Allemaal in een boekje verzonken... wachtend op lekker eten. Fijne weekends hier!

6 opmerkingen:

  1. Hi Anne,

    Thanx for a nice review of your day at our farewell brunch. We enjoyed you company, and are really sad that we ended up with throwing you all out of our house :-)
    Silje was badly stung by the sun and could not hold down the food. She got better in the night, and all is well.
    Thank you very much for helping us bringing back our stuff, and for being so understanding with Silje getting ill.
    I also must say that I enjoyed also meeting your kids. They are great people - Well Done !

    --Jørn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi again Anne,

    May I boldly ask if I can use the picture of us on our web site ?

    Kindest regards ever

    --Jørn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Definetly last post from me on this one.
    For the question above, you can reply to joern_400 at hotmail.com

    thanx again

    --Jørn

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi Anne, Iedere dag lees ik je blog even na, schitterend om te lezen en ook heel amusant soms mijn famile Frank, Cathy en the kids terug te vinden op een van je foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je moet in je leven ooit afscheid nemen van dierbare!!!Nu met Skype en msn en email kun je misschien met elkaar in aanraking komen als verhuist zijn.Zonder je erging in hebt kan de zon soms scherp zijn, maar ja een kleurtje is ook weer fijn. Alhoewel niet verbranden....geniet maar van dat lekker weertje!!!In NL is het koud en gaan we richting de winter.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hi Anne en familie,
    Je bent fantastisch in het beschrijven van juist die zaken die interessant zijn voor niet-Australiërs en waar ik nooit aan denk! Je beschrijving van de voorzieningen hier van een 'barbie-plek' is uitmuntend, de foto's zijn fantastisch en ik kan niet wachten om je volgende blogs te lezen. Knap!
    Kus,
    Maaike

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne