maandag 12 november 2007

Hoorngeschal

Een vreemd weekend hadden wij. Van alles hadden we gepland: beslissingen nemen over onze december-reis, gaan wandelen en verbouw-toestanden, ...
Op zaterdagmorgen werd de district-activiteit van de Cub-scouts afgeschaft wegens slecht weer. We gingen een wandeling maken in een nationaal park en nadien op z'n Australisch BBQ-en. Het werd uiteindelijk wel een lekkere 22 graden en de zon scheen, maar het zou een glad tochtje geweest zijn, over natte stenen en er moest ook een riviertje overgestoken worden, dat wegens de vele regen van de laatste weken serieus was gezwollen. Niets dus.

Op zaterdagmiddag mocht Senne naar een feestje, weerom in de bowling-zaal. 1 uur en 45 minuten, zolang ging het feestje duren. In die tijd moest er gespeeld en gegeten worden. Ik blijf erbij dat zulke feestjes voor kinderen van 6 niet geschikt zijn: teveel kinderen, dus te lang wachten; teveel lawaai, dus stress-kinderen; te zware ballen en een spel dat eigenlijk toch nogal moeilijk is, dus verveelde kinderen en als kers op de taart een kilo snoep, dus kleurstof-gekke kinderen om mee naar huis te nemen. Maar hij vond het leuk, dus wat zit ik hier weer te zeuren?

In tussentijd gingen Filip, de meisjes en ik de mall in, om de hoek. We gingen nog eens kijken naar een tent, die we van plan waren te kopen in 'the nearby future'. Wat bleek? K-Mart had dit weekend een 25%-korting op al het kampeergerief. De vergelijkings-slag begon: op naar Big W, ook een keten waar je kampeerspullen kan kopen. Uiteindelijk toch maar gekozen voor een K-Mart-exemplaar. Maar nu het nog vinden. Dat zou voor zondag zijn.
Op zaterdagavond maakten we lekkere reuze-zalmforellen klaar, die we in de viswinkel hadden gevonden. Vis blijft hier heel duur en bijgevolg staat het jammer genoeg niet zo vaak op ons menu.

Zondagmorgen. Filip naar de dokter voor een knie-probleem dat al een jaar of 8 (!) aansleept.
Nog gezocht naar een kapper om Senne te laten kortwieken, maar dat bleek niet zo simpel. En klokslag om 11u: hoorngeschal door de mall! Remembrance-Day vandaag. Dus dat is toch ook iets dat ze hier niet vergeten zijn...

En dan terug naar de dichtsbijzijnde K-Mart. De tent was er niet... natuurlijk niet, dat overkomt ons altijd. Terug naar huis dan maar, beginnen rondbellen en jawel, in de K-Mart in Blacktown, op 40 minuten rijden van bij ons, was er nog eentje! De kinderen waren intussen tot een behoorlijk wij-zijn-het-nu-echt-beu-en jullie-zullen-het-weten-gehalte gekomen, maar uiteindelijk waren we om 17u (volledig dolgedraaid) thuis met een tent, matjes en nog wat prutskes. Et voilà, onze 8 personen Jackeroo tent! Dus nog plaats over voor bezoekers... (En nog vrije dagen vinden om te gaan kamperen...)

Nog een zwemmeke, eten (BBQ), wat gek doen en opeens... 21u zondagavond... en geen beslissingen over onze december-reis, niet gaan wandelen en geen verbouw-toestanden...
Maar wel een tent.
ZUCHT.

4 opmerkingen:

  1. haha, duidelijk een vergelijkbaar weekend. Maar wie is die bouwvakker naast de tent? En wat drinkt hij?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja ik ken dat van ergens;--) Jullie komen er nog wel hoor;-) Leuke fotos...en Filip goed gewerkt met de tent of heb jij het werk gedaan Ann;-) Graptje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een activiteiten,zeg.Ik kan aan de tent echter niet zo goed aan
    uit.Zijn er dat nu twee,en zoniet
    is de kleur grijs of blauw of zijn
    dat verschillende kanten of wat?
    Aan de foto's te zien is er toch wel wat leute geweest en zullen de zalmforellen toch wel gesmaakt hebben!
    Groetjes
    Paps

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Marcel: 't is maar 1 tent, maar de bruine versie is de binnentent en dat stuk met blauw en beige is om ervoor te zorgen dat we niet nat worden :-)
    Als ge op bezoek komt, moogt ge er eens in slapen!
    Kus, Anne

    BeantwoordenVerwijderen

Liever geen anonieme reacties, wij weten graag wie ons schrijft... Bedankt.
Anne